Kuvien lataaminen Amusaan

Aina kun lisäät kuvan omalle näkyvyyssivullesi - tai liität kuvan tapahtumaan tai uutisjuttuun – parannat heti viestisi kiinnostavuutta. Ihmiset haluavat katsella ja 'fiilistellä' kuvia, mutta kuvat myös auttavat asian ymmärtämisessä ja viestin perille menemisessä. Kaiken kukkuraksi Amusa vieläpä nostaa kuvilla höystetyt sisällöt aina paremmin esille, verrattuna niihin missä on vain pelkkää tekstiä. Lataa siis aina kuvia mukaan!

Amusan koneisto muokkaa ja rajaa ladatut kuvat automaattisesti sopivan kokoiseksi kuhunkin tarkoitukseen. Todella suuret kuvat voivat kuitenkin luoda ongelmia ja hitautta niin niiden latauksen kuin niiden muokkauksenkin yhteydessä. Tästä syystä Amusaan ladattaville kuville on asetettu seuraavat perusvaatimukset:

  • Yksittäisen kuvatiedoston koko on oltava alle 2MB
  • Itse kuvien suurin hyväksyttävä koko on 2048 x 2048 pikseliä
  • Kuvien on oltava jossakin seuraavista muodoista: JPG, PNG tai GIF

Nykyaikaiset digikamerat ottavat suuria useita tuhansia pikseleitä vaakaan ja/tai pystyyn olevia kuvia, joita on siis välttämätöntä pienentää ennen niiden lataamista Amusaan. Mutta ei hätää tämä ei ole vaikeaa! Lue eteenpäin.

Kuvien lisääminen Amusaan


Kuvien lisääminen Amusaan on hyvin helppoa. Varmista ensin, että kuva jota aiot käyttää täyttää edellä mainitut perusvaatimukset. Jos perusvaatimukset eivät täyty lue alempaa tältä sivulta kuinka voit muokata kuvat sopiviksi.

Kuvien lisäys Amusa

Yllä olevassa kuvassa lisäämme kuvan Amusa näkyvyyssivullesi. Näkymä on sama oletpa lisäämässä kuvaa Näyteikkunaan tai Galleriaan. Sivun yläosassa näet jo aikaisemmin ladatut kuvat ja alaosassa - vaakaviivan alla - on alue, missä uudet kuvat ladataan.

Kuvassa hiirenosoite (vaalea nuoli) osoittaa tekstiä "Tuote-esittelyt". Tälle välilehdelle lataamasi kuvat tulevat esille näkyvyyssivullesi kuvanauhana. Oman päämainoskuvasi voit vaihtaa "Tuote-esittely"-linkin vasemmalla puolella olevalla "Pääkuva" -välilehdellä.

  • Napsauta ”Browse” tai ”Selaa” -painiketta (violetti nuoli kuvassa).
  • Latausikkuna aukeaa. Etsi kuva omalta tietokoneeltasi ja klikkaa OK.
  • Lisää mukaan lyhyt kuvateksti, mikä esitetään kuvan yhteydessä (sininen nuoli kuvassa).
  • Lopuksi napsauta ”Tallenna” -painiketta.
  • Tämän jälkeen uusi kuva ilmestyy näkyviin sivun yläosaan ja alaosaan tulevat näkyviin tyhjät kentät seuraavan kuvan lataamista varten.

Näin helppoa se oli! Nyt kuvat ovat näkyvissä omalla Amusa-sivullasi.

Tapahtumiin ja uutisjuttuihin kuvat lisätään täysin vastaavalla periaateella. Huomaa kuitenkin, että tapahtumakalenterimerkinnöissä ja uutisjutuissa ei kuviin ole mahdollista liittää erillistä kuvatekstiä. Jos näissä kuvissa on ehdottomasti oltava mukana kuvaaja tms. tietoja voit joko a) lisätä tiedon tekstinä suoraan itse kuvaan ennen sen lataamista Amusaan tai b) sisällyttää tiedot itse tapahtuma- tai uutisjuttutekstiin.

Jos kuvasi eivät täytä perusvaatimuksia


Jos kuvat, joita haluat käyttää Amusassa eivät täytä tämän sivun alussa mainittuja perusvaatimuksia eli ne ovat liian suurikokoisia tai väärässä kuvaformaatissa, joudut valitettavasti hiukan muokkaamaan kuviasi ennen kuin voit käyttää niitä. Ei hätää - tämä on myös helppoa! Ja yksityiskohtaiset ohjeet löydät täältä:

Kuvien muokkaaminen

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010