Omien tietojen muokkaaminen

Amusassa esillä olevien omien tietojen muokkaaminen on hyvin helppoa ja voit muokata tietojasi juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Omien tietojen muokkaaminen tapahtuu napsauttamalla kaikkien Amusa-sivujen yläreunasta löytyvää ”Kirjaudu” -painiketta ja kirjautumalla sisään Amusa-palveluun omilla tunnuksilla. Kirjautumisen jälkeen pääset muokkaamaan omien sivujesi tekstejä, kuvia, ääniä, videoita ja tiedostoja napsauttamalla sivun yläreunasta löytyvää "Omat Tiedot" -painiketta.

Muista ladata palveluun mahdollisimman paljon materiaalia itsestäsi. Vain kattavalla esittelyllä sinut voidaan löytää ja kuvat parantavat aina tarjontasi kiinnostavuutta.

Avainsanojen syöttäminen kohtaan, missä niitä kysytään, on äärimmäisen tärkeää koska ne jos mitkä parantavat juuri sinun löydettävyyttäsi niin Amusassa kuin hakukoneissakin. Mieti siis tarkasti, millä sanoilla toivot ihmisten sinut löytävän.

Ohje Kirjaudu-painike

Kuva: "Kirjaudu"-painike löytyy jokaisen Amusa-sivun yläreunasta.

Tärkeää !!


  • Ennen omien tietojen muokkaamista sinun pitää olla rekisteröitynyt Amusan käyttäjäksi. Ohjeet rekisteröitymiseen löydät täältä.
  • Rekisteröitymisen jälkeen kaikki käyttäjät ovat aina ensin ilmaisella Näyteikkuna-näkyvyystasolla. Maksullinen Galleria-taso pitää aina tilata erikseen. Lue lisää täältä: Galleria-näkyvyyden tilaaminen
  • Omien tietojen muokkaamiseksi sinun on kirjauduttava sisään Amusaan. Sisäänkirjautumissivulle pääset myös suoraan tästä: sisäänkirjautumissivulle.
  • Kun muokkaat omien sivujesi tietoja, niin muista painaa TALLENNA -painiketta jokaisen sivun alareunasta mahdollisimman tiheästi, etteivät jo syöttämäsi tiedot katoa.
  • Varmista aina, että "Omien Tietojen" "Käyttäjätiedot" / "Julkiset" -välilehdellä oleva kohta "Julkaisu: Sivuni on julkaistu" on rastitettuna! Muuten tietosi eivät näy Amusassa.

Omien tietojen muokkaaminen lyhyesti


  1. Napsauta sivun yläreunasta "Kirjaudu" -painiketta. (punainen nuoli yllä olevassa kuvassa) Tai mene suoraan osoitteeseen: http://kirjaudu.amusa.fi/
  2. Kun olet kirjautunut sisään, ilmestyy sivun yläreunaan lisää vaihtoehtoja. Katso kuva alla. Napsauta sivun yläreunasta ”Omat tiedot” -painiketta. (alla oleva kuva, vihreä nuoli) Nyt voit vapaasti lisätä, poistaa ja muokata omien näkyvyyssivujesi tietoja.
  3. Näkyvyyssivujesi tiedot on jaoteltu eri välilehdille ja niiden alavälilehdille. (Lue näistä lisää alempaa tältä sivulta) Muista aina napsauttaa ”Tallenna” -painiketta jokaisen sivun alareunasta, kun olet muokannut tietojasi. Osa tietojen syöttökentistä sisältää minimi- ja/tai maksimimerkkimäärärajoitteita. Näin varmistamme, että sisältöä on lukijan kannalta riittävästi, mutta ei liikaa. Välilehden vaihtamisen tai ”Tallenna” -painikkeen napsautuksen jälkeen sinulla on aina 45 minuuttia aikaa syöttää tietojasi ja napsauttaa uudelleen ”Tallenna” -painiketta. Jos 45 minuuttia ehtii kulua ennen kuin olet napsauttanut ”Tallenna” -painiketta, voit menettää tekemäsi muutokset sivulla. Galleria-tilaus tuo näkyviin lisää välilehtiä tiedon syöttämiseen.
  4. Muista lopuksi napsauttaa sivun yläreunasta ”Kirjaudu ulos” -painiketta!
  5. Napsauttamalla sivun yläreunan "Oma Sivu" -linkkiä (punainen nuoli alla olevassa kuvassa), voit tarkistaa, miltä tekemäsi muutokset näyttävät omalla Näyteikkuna- tai Galleria-sivullasi.

Ohje Omat tiedot -painike

Kuva: Kirjautumisen jälkeen löydät jokaisen Amusa sivun yläreunasta uusia painikkeita.

Mitä tietoja syötän minnekin?


Kun olet kirjautunut sisään Amusaan ja napsauttanut "Omat tiedot"-painiketta, avautuu Amusan normaalin navigointivalikon alle uusia valintoja. Näiden otsikoiden, tai välilehtien, alle olemme ryhmitelleet tiedot, joita voit laittaa näkyville Amusaan. Seuraavassa tiivistetysti, mitä tietoja minkäkin välilehden alle voi syöttää.

Ohje Omat tiedot Otsikot

Tietojen syöttämisohjeet
Käyttäjätiedot
(kuvassa punainen 1)
SisäisetTällä sivulla on rekisteröitymisen yhteydessä syöttämäsi yhteystiedot. Nämä tiedot eivät ole julkisia, vaan ne on tarkoitettu vain sinun ja Amusan väliseen yhteydenpitoon. Näitä tietoja käytetään myös laskutustietoinasi, jos päädyt tilaamaan Amusasta maksullisia palveluita. Muista napsauttaa Tallenna-painiketta, kun olet syöttänyt uusia tietoja.
JulkisetTämä on ehkä kaikkein tärkein sivu täyttää huolellisesti. Tällä sivulla on suurin osa julkisesti Näyteikkuna- tai Galleria-sivullasi esitettävistä yhteystiedoista sekä toimintasi kuvaus. Varmistathan, että kohta ”Julkaisu, Sivuni on julkaistu” on varmasti rastitettuna. Jos tästä puuttuu rasti, ei sivuasi näytetä julkisesti. Muista napsauttaa Tallenna-painiketta, kun olet syöttänyt uusia tietoja.
OrganisaatiotiedotTämä sivu näkyy, jos olet rastittanut ”Käyttäjätiedot” / ”Sisäiset” sivulta kohdan ”Yhdistys, Edustan yhdistystä tai kerhoa”. Tälle sivulle voit syöttää yhdistyksenne toimihenkilöiden tiedot. Kun olet tallentanut yhden toimihenkilön ja napsauttanut ”Tallenna” -painiketta, saat uuden lomakkeen seuraavan henkilön tietoja varten. Sivulta voit myös tulostaa antamillasi tiedoilla valmiiksi täytetyn yhdistysrekisterilomakkeen.
LisätiedotTällä sivulla pääset kertomaan millaista toimintaa ja millä paikkakunnalla teet. Lisätiedot-sivu voi ensi silmäyksellä näyttää pelottavalta, mutta näiden tietojen avulla voimme esitellä sinun toimintaasi juuri oikeille asiakkaille. Vain näin sinut saadaan esiin ihmisille, jotka hakevat esimerkiksi laulajia Pohjois-Pohjanmaalta. ”Kulttuurilajit” -kohdassa pääset siis luokittelemaan mitä kulttuuria, taidetta, kädentaitoja tai luovia aloja edustat. ”Kunnat” -kohdassa pääset puolestaan kertomaan, missä kaikissa kunnissa toimit päätoimipaikkasi ohella. Napsauttamalla rivin oikeassa reunassa olevaa PLUS-merkkiä avautuu valittavaksesi kunkin kulttuurilajin tai maakunnan alla olevat valinnat. Rastita vasemmassa reunassa oleva ruutu merkiksi valinnastasi. Muista napsauttaa Tallenna-painiketta, kun olet syöttänyt uusia tietoja.
Toimipaikat
(kuvassa punainen 2)
Tällä sivulla pääset syöttämään oman päätoimipaikkasi ja sivutoimipaikkasi näkyviin omalle Näyteikkuna- tai Galleria-sivullesi. Kun olet syöttänyt yhden toimipaikan ja napsauttanut Tallenna-painiketta, näkyviin avautuu uusi lomake toista toimipaikkaa varten. Galleria-sivuille on mahdollista syöttää useampia toimipaikkoja kuin Näyteikkuna-sivuille.
Materiaalit
(kuvassa punainen 3)
PääkuvaTällä sivulla pääset lataamaan omalle Näyteikkuna- tai Galleria-sivullesi suuren pääkuvan, joka näytetään syöttämiesi tekstien vieressä. Valitse tähän näyttävä ja myyvä kuva. Voit poistaa vanhan kuvan halutessasi rastittamalla kohdan ”Poista” ja napsauttamalla Tallenna-painiketta. Uuden kuvan voit ladata järjestelmään napsauttamalla ”Browse”/”Selaa” (riippuu käyttämästäsi selaimesta) -painiketta ja valitsemalla uuden kuvan oman tietokoneesi kiintolevyltä. Kun napsautat Tallenna-painiketta, uusi kuva ladataan näkyviin Amusaan.
Tuote-esittelytTällä sivulla pääset lataamaan omalle Näyteikkuna- tai Galleria-sivullesi kuvia omista tuotteistasi tai palveluistasi. Kuvien ohella voit tietysti liittää mukaan myös ääniä, videoita tai tiedostoja. Tuote-esittelymateriaalit näytetään nauhana pääkuvan ja esittelytekstiesi alla omalla Näyteikkuna- tai Galleria-sivullasi. Voit poistaa vanhaa materiaalia halutessasi rastittamalla kohdan ”Poista” ja napsauttamalla Tallenna-painiketta. Uutta materiaalia voit ladata järjestelmään napsauttamalla ”Browse”/”Selaa” (riippuu käyttämästäsi selaimesta) -painiketta ja valitsemalla uuden kuvan, äänen tai tiedoston oman tietokoneesi kiintolevyltä. Kun napsautat Tallenna-painiketta, uusi materiaali ladataan näkyviin Amusaan. Jos haluat liittää omalle sivullesi videoita syötä ”Linkki” -kohtaan haluamasi YouTube -videon Embed-koodi ja napsauta Tallenna-painiketta. Aina Tallenna-painikkeen napsauttamisen jälkeen saat uuden lomakkeen seuraavan tuote-esittelymateriaalin lataamista varten. Galleria-sivulle voi ladata moninkertaisen määrän materiaaleja Näyteikkuna-sivuun verrattuna.
Ajankohtaiset
(kuvassa punainen 4)
Ilmoita julkaisujaTällä sivulla voit lisätä omalle Näyteikkuna- tai Galleria-sivullesi Tapahtumatietoja sekä Uutisia. Sivulla myös listataan kaikki aikaisemmin syöttämäsi tapahtumat ja uutiset, joita voi halutessasi korjata tai täydentää. Napsauta ”Lisää uusi tapahtuma” -linkkiä, jos haluat lisätä tapahtuman tai ”Lisää uusi uutinen tai arvostelu” -linkkiä, jos haluat lisätä uutisen tai arvostelun. Kaikki Näyteikkuna-asiakkaiden syöttämät asialliset tapahtumat ja uutiset julkaistaan tarkastuksen (max. 2 työpäivää) jälkeen myös Amusan Foorumilla. Kaikki Galleria-asiakkaiden syöttämät tapahtumat ja uutiset julkaistaan välittömästi myös Amusa Foorumilla.
Tilaa julkaisujaTällä sivulla voit tilata itsellesi automaattisesti toimitettavia uutiskirjeitä haluamillasi sisällöillä. Tilaa uutiskirje napsauttamalla ”Lisää tilaus” -painiketta. Voit määritellä itsenäisesti mitä kulttuurilajia käsitteleviä tietoja haluat uutiskirjeesi sisältävän ja mistä päin Suomea kotoisin olevista tiedoista olet kiinnostunut. Muista napsauttaa Tallenna-painiketta, kun olet täyttänyt tilaustiedot. Jos haluat peruuttaa jonkin automaattisista uutiskirjetilauksistasi, napsauta tämän uutiskirjeen otsikkoa ja valitse aukeavalta sivulta ”Poista”. Napsauta lopuksi Tallenna-painiketta.
Tilaukset
(kuvassa punainen 5)
Tällä sivulla pääset tilaamaan itsellesi Galleria-näkyvyyden. Lue Galleria-tilauksen tekemisestä lisää täältä.
Listaukset
(kuvassa punainen 6)
Tällä sivulla voit hakea käyttöösi erilaisia listauksia Amusan sisällöistä. Voit esimerkiksi hakea tietyltä aikaväliltä kaikki tapahtumat tai uutiset ja vieläpä rajata hakuasi koskemaan vain tiettyjä kulttuurilajeja, maakuntia, kuntia tai vain tiettyjä piiri-, liitto- tai kattojärjestöjä. Amusan listaukset on loistava työkalu esimerkiksi vuosikertomusten tai projektien loppuraporttien laatijoille.


Katso tiivistelmä nopeasti videona


Alla olevasta videosta näet kuinka omia tietoja muokataan käytännössä. Tietojen muokkauslomakkeilta löydät lisää ohjeita aina tarpeen vaatiessa.


Video: Tietojen syöttämisen nopea esittely. Koska Amusa kehittyy jatkuvasti ja tuomme tarjolle uusia palveluita, voi osa videossa nähtävästä poiketa siitä mitä näet Amusassa tänään.

Verkkovaraani 2010