Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Antti Asplund järjestää heterophobia-juhlamuotinäytöksen

16.8.2014

Suunnittelija ja taiteilija Antti Asplund järjestää tasavertaisuuden sanomaa levittävän HETEROPHOBIA-mallistonsa kunniaksi muotinäytöksen ja juhlat lauantaina 16.8.2014 klo 18-22.

Näytös ja juhlat järjestetään osana Art Goes Kapakka –tapahtumaviikkoa Elmun Baarissa ja Nosturissa.

Juhlissa nähdään Berliinin muotiviikoillakin heinäkuussa nähty näytös sekä mallistoon tuotettu videoteos. Sana on vapaa: sekä vieraat että työryhmä saavat jakaa lavalla ajatuksiaan yhdenvertaisuudesta. Lisäksi tilaisuudesta on mahdollista ostaa kokoelman tuotteita ja tukea näin sen sanomaa ja projektia.

ANTTI ASPLUND & HETEROPHOBIA


Heterophobia

HETEROPHOBIA, Antti Asplund. Kuva: Heterophobia

Antti Asplund (s. 4.12.1981 Oulu) suunnitteli alunperin kesäkuun lopussa järjestetylle Helsinki Pride –viikolle pienen vaatekokoelman, jonka hän nimesi HETEROPHOBIAksi erilaisuudenpelon mukaan. Kokoelma ottaa kantaa ihmisten tasavertaisuuteen riippumatta heidän ominaisuuksistaan, ulkonäöstään tai mielipiteistään ja osoittaen täyden tukensa tasavertaiselle avioliittolaille Suomessa.

Asplund toteutti malliston mallikappaleet 70 sentin budjetilla ja keräsi viikossa taakseen joukon sanomaan uskovia sponsoreita ja yksityislahjoittajia. Heidän avullaan valmistettiin kokonainen tuotesarja myyntiin Helsinki Priden Puistojuhlaan. Kokoelma loppuunmyytiin päivän aikana ja osa tuotoista lahjoitetaan Pride-tapahtumaa järjestävän HeSeta Ry:n toimintaan.

Sosiaalisessa mediassa syntyneen suosion ja kasvaneen yleisön myötä Asplund sai kutsun Berliinin muotiviikoille sponsoroituun omaan muotinäytökseen vain 10 päivän varoitusajalla. Talkootyöllä sekä yli 100 lahjoittajan ja yrityssponsorin avulla pieni kokoelma laajannettiin uskottavaksi 200 vaatekappaleen vaatemallistoksi. Näytös herätti heinäkuussa huomiota osana Berliinin muotiviikon virallista ohjelmaa ja poiki maailmanlaajuisen medianäkyvyyden lisäksi jälleenmyyntineuvottelut saksalaisen tavarataloketjun kanssa.

Heterophobia Berliinin mallistoa.

HETEROPHOBIA Berliinin mallistoa. Kuva: Heterophobia

Berliinin jälkeen Asplund vieraili myös Lontoossa tapaamassa mallistosta kiinnostuneita, antamassa haastatteluita englantilaisille medioille ja levittämässä sanaa yhdenvertaisuudesta riippumatta sukupuolesta, ihonväristä tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Asplund sai myös kutsun paikallisen vihreän puolueen, Green Partyn juhliin ja keskusteli Suomen politiikasta ja tasavertaisesta avioliittolaista mm. kaupunginvaltuutettu John Couglinin kanssa.

166 851 allekirjoittajaa keränneen Tahdon2013-kansalaisaloitekampanjan työryhmä tapasi 5. elokuuta Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön Kultarannassa ja keskusteli ajamastaan tasa-arvoisen avioliittolain lakialoitteesta hänen kanssaan. Työryhmä lahjoitti samalla presidenttiparille Asplundin HETEROPHOBIA -kokoelman tuotteita.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010