Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

Lappeenrannan Balettigaalan 2017 ohjelmisto vie rakkauden, elämän ja kuoleman lähteille

18.3.2017

Lappeenrannan 2017 Balettigaalan ohjelmisto käsittelee universaaleja teemoja: rakkautta, elämää ja kuolemaa. Balettigaala järjestetään tuttuun tapaan elokuun lopulla Lappeenrannan kaupunginteatterissa, nyt jo kahdeksannen kerran.

Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori lupaa yleisölle voimakkaita tanssillisia sekä musiikillisia elämyksiä.

– Ohjelmistossa on yleisölle ennestään tuttuja sekä kokonaan uusia elementtejä. Kokonaisuus vie katsojansa rakkauden sekä elämän ja kuoleman lähteille, mutta valloittaa myös taituruudellaan ja nerokkaalla tanssin ja musiikin yhteensovittamisella, Teräsvuori tiivistää.

Deca Dence

Ohad Naharin, Deca Dence. Kuva: Pavel Hejný

Balettigaalalle räätälöity Ohad Naharinin koreografia Deca Dance on kokonaisuutena uusi teos, mutta esittelee koreografin hittiteoksien parhaimpia paloja vuosien varrelta. Aikaisemmin Naharinin koreografioita nähtiin Lappeenrannassa vuosina 2010 ja 2013.

Ohad Naharin on palkittu, legendaarinen israelilainen koreografi, jonka teokset ovat valloittaneet maailman. Juhani Teräsvuori pitää Naharinia yhtenä tanssimaailman kekseliäimmistä tarinankertojista. Myös koreografin musikaaliset valinnat ovat nerokkaita. Lappeenrannassa hänen luomustaan tulkitsee 20 tanssijan ryhmä Tšekin kansallisbaletista.

– Deca Dance koostuu tunnelmaltaan erilaisista hetkistä, ja luvassa on voimakas, hengästyttävä ja taatusti sykähdyttävä kokonaisuus, Teräsvuori lupaa.

Elämää ja kuolemaa käsitellään toisen maailmankuulun koreografin Robert Northin teoksen Death and The Maiden (Tyttö ja Kuolema) loppukohtauksessa.

North on työskennellyt lukuisten tanssiryhmien kanssa ympäri maailmaa. Death and The Maiden on yksi Northin koskettavimmista teoksista. Balettigaalassa nähdään teoksen riipaiseva loppukohtaus. Tällä hetkellä Robert North luotsaa Saksassa balettiryhmä Krefeld/Mönchengladbachia, ja kohtauksen esittävät ryhmän solistitanssijat Elisa Rossignoli, Victoria Hay ja Alessandro Borghesani.

Kenneth Greve

Kennteth Greve. Kuva: Teatteri-lehti


Dredenin Semper-oopperan baletissa ja Unkarin kansallisbaletissa ensitanssijana työskentelevä unkarilainen István Simon vierailee balettigaalassa partnerinsa Svetlana Gilevan kanssa. Istvánilla on useita balettikilpailuvoittoja, muun muassa kultamitali Helsingin kansainvälisestä balettikilpailusta 2005. Heidän runollinen tarinansa kertoo Goethen nuoresta Wertheristä ja taustalla soi Chopin. Nuoret Semperin tähdet esittävät myös klassista repertuaaria.

Balettigaalalla 2017 on kunnia saada vieraakseen viimeistä kauttaan Suomen kansallisbaletin johdossa aloittava Kenneth Greve.

– Greve nähdään näyttämöllä hurmaavan partnerinsa Alina Nanun kanssa. Alina on Tšekin kansallisbaletin prima ballerina. He esittävät dueton baletista Scheherazade, koreografina on Kenneth Greve, Teräsvuori kertoo.

Ohjelmisto päivittyy kevään aikana.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010