Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Gita Kadambi ehdolla Kansallisoopperan ja -baletin pääjohtajaksi

4.5.2017

Suomen kansallisoopperan ja -baletin säätiön hallitus ehdottaa talon pääjohtajaksi Gita Kadambia, joka vastaa tällä hetkellä Helsingin kaupunginorkesterista sen intendenttinä. Hallitus päätti ehdokkuudesta kokouksessaan torstaina 4.5. Ennen nimittämispäätöstä hallitus kuulee Oopperan ja Baletin henkilöstöryhmiä.

Gita Kadambin (45) taustassa yhdistyvät johtamiseen, näkemyksellisyyteen ja kulttuurin tuntemukseen liittyvät taidot ja näytöt, joita Suomen kansallisoopperan ja -baletin hallitus pääjohtajalta edellyttää. Pääjohtaja vastaa koko organisaation johtamisesta, oopperan ja baletin taiteelliset johtajat toimivat hänen alaisuudessaan.

Gita Kadambi

Kuva: Heikki Tuuli

”Gita Kadambilla on vahva ymmärrys musiikista sekä oopperan ja baletin tuotannosta ja hyvä kokemus luovien ihmisten ja organisaatioiden johtamisesta. Hän tuntee koti- ja ulkomaisen klassisen musiikin kentän erittäin hyvin ja hänellä on laajat verkostot. Hänellä on kokemusta strategian johtamisesta ja myös digitaalisten palveluiden ja asiakaskokemuksen kehittämisestä. Gita Kadambi on tavoitteellinen ja näkemyksellinen vastuunkantaja ja avoin ja kuunteleva johtaja”, perustelee hallituksen puheenjohtaja Leena Niemistö.

Kadambi on työskennellyt Helsingin kaupunginorkesterin intendenttinä vuodesta 2013 ja sitä ennen HR-partnerina ja henkilöstöpäällikkönä Yleisradiossa, Radion sinfoniaorkesterin apulaisintendenttinä sekä mm. tuotantotehtävissä Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla. Hän on suorittanut johtamisen Executive MBA -tutkinnon Aalto-yliopistossa, musiikin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa sekä Master of Music Performance -tutkinnon London College of Musicissa.

Pääjohtajahaku käynnistyi tammikuussa ja julkisen haun rinnalla käytettiin rekrytointiasiantuntijaa. Hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta käsitteli yhteensä 45 hakemusta. Muiden hakijoiden nimiä ei julkisteta. Ennen lopullista nimityspäätöstä hallitus kuulee asiassa ensin henkilöstöryhmiä Kansallisoopperan ja -baletin käytännön mukaisesti.

Uuden pääjohtajan on määrä aloittaa tehtävässään vuoden 2018 alussa nykyisen pääjohtajan Päivi Kärkkäisen jäädessä eläkkeelle.

Lisätietoja ehdokkuudesta antaa hallituksen puheenjohtaja Leena Niemistö. Gita Kadambi, hallituksen muut jäsenet tai nykyinen pääjohtaja Päivi Kärkkäinen eivät tässä vaiheessa kommentoi ehdokkuutta.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010