Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

Lappeenrannan Balettigaalan ohjelma täydentyi nuorilla tähdillä ja maailmankuuluilla esityksillä

9.6.2017

Rakkautta, elämää ja kuolemaa käsittelevän Lappeenrannan Balettigaalan ohjelmisto on täydentynyt. Balettimaailman nuoret, kansainväliset tähdet saapuvat ilahduttamaan yleisöä. Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä päästään nauttimaan myös palkituista, maailmankuuluista esityksistä.

Balettigaalan yleisölle on luvassa klassisen baletin virtuoosimaisia huippuhetkiä, kun Englannin kansallisbaletin nuoret tähdet, hurmaava Katja Khaniukova ja sensaatio Cesar Corrales sykähdyttävät huikealla Le Corsairen Grand pas de deux -ohjelmanumerollaan

Radio and Juliet 1 Courtesy of the Bucharest National Opera

Kuva: Radio and Juliet 1 Courtesy of the Bucharest National Opera

Dresdenin Semper-oopperan nuoret balettitähdet, palkittu István Simon ja Svetlana Gileva, puolestaan tarjoilevat yleisölle runollisen dueton lisäksi näyttävän Satanellan Grand pas de deux’n, jota myös Venetsian karnevaaliksi kutsutaan.

Lappeenrantaan saapuu myös Veronan Balettikilpailun modernin sarjan voittaja Sofia Cappelli, joka esittää Balettigaalassa kilpailukoreografiansa Poison. Esiintyminen ison yleisön edessä ja kovassa seurassa on taatusti mahtava kokemus nuorelle italialaiselle tanssijalle.

Elämää ja kuolemaa käsitellään maailmankuulun koreografin Robert Northin teoksen Death and The Maiden (Tyttö ja Kuolema) loppukohtauksessa. Death and The Maiden on yksi Northin koskettavimmista teoksista. Balettigaalassa nähdään teoksen riipaiseva loppukohtaus.

Northin luotsaama Krefeld/Mönchengladbach -balettiryhmä vie myös suoraan Apache-tanssin pyörteisiin riemukkaalla Danse Apache -esityksellään. Luvassa on aikakautensa suosikkitanssia moderniin pakettiin sovitettuna. Pariisilaisiin tunnelmiin ja 1900-luvun vaihteeseen yleisön kuljettavat Victoria Hay ja Alessandro Borghesani sekä Offenbachin musiikki.

Radio and Juliet 3 Courtesy of the Bucharest National Opera

Kuva: Radio and Juliet 3 Courtesy of the Bucharest National Opera

Satavuotiasta Suomeakin muistetaan, kun Ballet Finlandin taiteellinen johtaja Ville Valkonen esittää Sami Saikkosen vaikuttavan koreografian, Kullervo – hullun tanssi. Suomen Kansallisbaletin johtaja Kenneth Greve sen sijaan joutui perumaan esityksensä aikataulukiireiden vuoksi.

Balettigaalassa päästään nauttimaan myös supersuositun Radiohead-yhtyeen musiikkiin perustuvasta, ympäri maailmaa esitetystä hittiteoksesta Radio and Juliet. Ensi-iltansa vuonna 2005 Mariborin baletissa Sloveniassa saanut teos on romanialaisen Edward Clugin käsialaa. Clug oli tänä vuonna ehdolla baletin Oscariksi kutsutun Benois de la Danse -palkinnon saajaksi.

Radio and Juliet on omanlaisensa ja nykyaikaan sijoittuva versio Shakespearen suuresta rakkaustarinasta Romeo ja Julia. Lappeenrantaan kohtauksia teoksesta tulee esittämään Romanian kansallisbaletti neljän tähtitanssijansa voimin. Ryhmän taiteellinen johtaja Renato Zanella johti aiemmin Wienin valtionbalettia. Hänen mukaansatempaavat Straussin valsseihin sovitetut koreografiansa ovat tuttuja suurelle yleisölle televisiossa esitetystä perinteikkäästä uudenvuoden konsertista.

Lappeenrannassa nähdään lisäksi Balettigaalaa varten räätälöity Ohad Naharinin koreografia Deca Dance, joka esittelee koreografin hittiteosten parhaimpia paloja. Naharin on palkittu, legendaarinen israelilainen koreografi, jonka teokset ovat valloittaneet maailman. Balettigaalassa hänen luomustaan tulkitsee 20 tanssijan ryhmä Tšekin kansallisbaletista.

Kahdeksatta kertaa järjestettävän Balettigaalan kolmen näytöksen estradina on Lappeenrannan kaupunginteatterin suuri näyttämö perjantaina 25.8.2017 ja lauantaina 26.8.2017. Balettigaalan järjestää NordicDance Makers yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010