Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Bändi nimeltä Impaled Rektum on kovan budjetin suomalaisleffa – katso haastattelut

4.8.2017

Amusa kävi Lauttasaaressa seuraamassa elokuvan kuvauksia ja haastattelemassa elokuvassa näytteleviä Chike Ohanwea, Samuli Jaskiota sekä nousussa olevaa norjalaistähteä Rune Temteä.

Olen puhunut ystävieni kanssa siitä, kuinka sanapari ”suomalainen elokuva” on usein yllättävänkin leimaava – sen on tarkoitus olla kuvaus, mutta sitä voidaan useissa tapauksissa ajatella myös genrenä. Suomalaiset elokuvat ovat tietynlaisia – on surua, masennusta, alkoholia, alastomuutta, saunomista ja panemista. Kuka ties Impaled Rektumkin sisältää jotakin näistä, mutta raikkaalta tuulahdukselta se silti vaikuttaa.

Elokuvaa on työstetty jo useita vuosia, ja se pyörii kuvitteellisen suomalaisen hevibändin ympärillä. Ennakkoon on lupailtu koko kansan feelgood-komediaa ja buddykomediaa, mikä Suomen mittapuulla tuo mieleen lähinnä supersuositut Luokkakokous-elokuvat. Kepeitä ja hauskoja leffoja ei maassamme liiaksi ole.

Elokuvan ohjaajat

Elokuvan ohjaajat Jukka Vidgren ja Juuso Laatio. Kuva: Jouni Hakkarainen

Tarkkaa ensi-iltapäivää ei ole tiedossa, mutta kuvauspaikalla puhuttiin ensi vuoden helmikuusta. Ohjaajat Jukka Vidgren ja Juuso Laatio myös kertoivat minulle, että elokuvasta pyritään tekemään jokseenkin heviuskottavaa, eikä tarkoituksena ole niinkään naureskella musiikkiskenen kustannuksella. Tuottaja puolestaan puhui siitä, kuinka maailmassa on 500 miljoonaa hevifania ja elokuvan kansainvälinen markkinapotentiaali on suuri. Elokuvan rahoituksena on 2,5 miljoonaa euroa, mitä voidaan pitää Suomen elokuvakentässä varsin isona summana.

Somekohu valmisteilla?

Somekohu valmisteilla? Kuva: Jouni Hakkarainen

Bändi nimeltä Impaled Rektum -leffan rooleissa nähdään esimerkiksi sellaisia tuttuja ja hieman tuntemattomampiakin nimiä kuin Johannes Holopainen, Max Ovaska, Samuli Jaskio ja Chike Ohanwe. Lisäksi elokuvaan on saatu mukaan myös norjalainen Rune Temte, joka on näytellyt viime vuosina useissa kansainvälisissäkin produktioissa – esimerkiksi yhdysvaltalaisten Christopher Walkenin ja Hugh Jackmanin rinnalla.

Alla muutama tekemäni haastattelu kuvauspaikalta Lauttasaaresta. Uutisen kuvituskuvana puolestaan on elokuvan ohjaajakaksikko.

Hienoa puvustusta ja maisemaa Lauttasaaressa

Hienoa puvustusta ja maisemaa Lauttasaaressa. Kuva: Jouni Hakkarainen

Rune Temte kertoo nousujohtoisesta urastaan vastailee myös kepeämpiin kysymyksiin
Chike Ohanwe puhuu muun muassa Jos rakastat -pääosaroolistaan sekä musiikkiurastaan
Samuli Jaskio sanoo löytäneensä hevimusiikin uudestaan elokuvan myötä ja valottaa urapolkuaan

Jouni Hakkarainen

Jouni Hakkarainen

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010