Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

Jättekiva on Elisa Viihteen uusi suomalaiskomedia – katso tekijöiden haastattelut

9.8.2017

Amusa kävi haastattelemassa kotimaisen hupisarjan näyttelijöitä Elmer Bäckiä, Anna Paavilaista ja Kari Ketosta sekä ohjaaja-käsikirjoittajaa Niklas Lindgreniä ja tämän aviovaimoa käsikirjoittaja Karoliina Lindgreniä.

Julkaisimme julkaisimme maanantaina 7.8 artikkelin uudesta Kolmistaan-komediasarjasta. Tällä kertaa pureudumme Elisa Viihteen toiseen, samassa lanseeraustilaisuudessa esiteltyyn Jättekiva-komediasarjaan. Sarjaa ohjaa Niklas Lindgren ja käsikirjoittajissa ovat hänen lisäkseen Karoliina Lindgren, Kris Gummerus ja Anna Brotkin. Niklas Lindgren tunnetaan muun muassa Putouksen viimeisimmän kauden käsikirjoittajana, kun taas hänen vaimonsa on voittanut Armi elää! -elokuvan käsikirjoituksellaan Jussi- ja Sylvi-palkinnot.

Elmer Bäck

Elmer Bäck. Kuva: IMDb

Jättekiva on draamallinen komedia, jossa kerrotaan Ainon (Anna Paavilainen) ja Micken (Elmer Bäck) kaksikielisestä parisuhteesta. Pariskunta muuttaa suomenruotsalaisen Micken menestyvien vanhempien kotitaloon, ja erilaiset tekemisen kulttuurit joutuvat törmäyskurssille. Tekijäpariskunta Lindgren onkin kertonut, että sarjassa on käytetty hyväksi heidän kokemuksiaan ja suhdettaan.

Huolimatta suomenruotsalaisesta nimestä, Jättekivassa puhutaan lanseeraustilaisuudessa annettujen tietojen mukaan ainakin 80-prosenttisesti suomea. Sarjan kuvaukset alkavat ensi viikolla ja Elisa Viihteeseen Jättekivan kerrotaan päätyvän 2018-vuoden keväällä.

Elmer Bäck kertoo kansainvälisestä urastaan ja uransa hienoimmista projekteista
Anna Paavilainen avaa taustoja mielenkiintoiselle Play Rape-monologille
Kari Ketonen nimeää mielestään kenties parhaan kotimaisen komediasarjan
Niklas Lindgren kuvailee, millaista Jättekivan työstäminen vaimon kanssa on ollut, ja kertoo suurimman inspiraationsa Jättekivalle
Karoliina Lindgren kuvailee, millaista Jättekivan työstäminen miehen kanssa on ollut, ja kertoo tarinaa Jättekiva-nimen ympäriltä
Jouni Hakkarainen

Jouni Hakkarainen

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010