Sesam ProductionPop Jazz Konservatorio Animaatio

Karjalan Kansallinen Teatteri esittää suomalaisia klassikoita Kuopiossa ja Varkaudessa

10.8.2017

Karjalan Kansallinen Teatteri on toinen niistä ammattiteattereista maailmassa, joka tuottaa ohjelmistoaan suomen kielellä Suomen rajojen ulkopuolella.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Karjalan Kansallinen Teatteri saapuu Kuopioon Kallamarinan makasiineille pe 11.8.2017 sekä Varkauden Kaupunginteatteriin la 12.8. esityksellä ”Kun on tunteet”.

Kihlaus, Karjalan Kansallinen Teatteri

Aleksis Kiven Kihlaus, Andrei Korskov, Juulia Kuikka, Santeri Kuikka, Sergei Lavrenov. Kuva: Suomi-Venäjä Seura

Karjalan Kansallinen teatteri on valmistanut Petroskoissa ensi-iltaan suomalaisia teatteriklassikoita. Suomen Opetusministeriö on rahoittanut hanketta, jonka tarkoituksena on edistää suomen kielen asemaa Karjalan Kansallisessa Teatterissa, jonka ohjelmistosta vielä n. 30 % on suomen- ja karjalankielistä. Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piirijärjestö on mukana hankkeessa. Kiertuetta tukevat lisäksi Kuopion ja Varkauden kaupungit.

Suomessa tullaan näkemään Kun on tunteet -näytelmä, joka sai ensi-iltansa 29.10.2016 Karjalan Kansallisen Teatterin pienellä näyttämöllä. Se on sovittanut ohjaaja Tarja-Liisa Qvintus Aleksis Kiven ja Maria Jotunin teoksista. Mukana on kolme tarinaa Jotunilta: Kun on tunteet, Matami Röhelin ja Pietari Suuren tapainen. Aleksis Kiveltä puolestaan Kihlaus. Suomesta esityksen tekemiseen on osallistunut myös säveltäjä Ari Järvinen.

http://www.venajaseura.com/node/5852

http://www.venajaseura.com/node/686

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010