Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Hugo Simberg julkaistaan Ateneumin taiteilijat -kirjasarjassa

10.8.2017

Ateneumin taiteilijat -kirjasarjan toisen julkaisun aiheena on Hugo Simberg. Kirjan on kirjoittanut taidehistorioitsija, FT Marja Lahelma. Rikkaasti kuvitettu kirja valottaa kiehtovan taiteilijan elämää uudella tavalla.

Ateneumin taiteilijat -sarja esittää Suomen taiteen keskeisimmät klassikot uudessa valossa. Suomen taiteen 1800-luvun historia rakentuu tunteita liikuttavista maisemista, vahvasta kansankuvauksesta, historiamaalauksista ja muotokuvista. Myös kalevalaisella kuvastolla oli merkittävä asema.

1900-luvun vaihteessa painopiste siirtyi Pariisiin ja uuteen ilmaisuun. Taide ei tuntenut maantieteellisiä rajoja. Vuosikymmenet ja uudet ismit toivat taiteeseen virtaa ja näkemystä – oli kyse sitten modernismista, poliittisesta tai pop-taiteesta. Kirjasarja esittelee tekijät tarinan takana, yksi kerrallaan.

Taidehistorioitsija Marja Lahelma johdattaa lukijansa läpi Hugo Simbergin taiteen ja elämän ja tuo uutta tietoa taiteilijaa koskevaan tutkimukseen muun muassa valaisemalla Simbergin taiteen ja eurooppalaisen taidehistorian yhtymäkohtia. Ateneumin taidemuseon julkaisema kirja on saatavilla 23. elokuuta alkaen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Hugo Simberg (1873–1917) on suomalaisen symbolismin keskeisiä taiteilijoita. Fantasiahahmot enkeli, piru ja kuolema saivat hänen taiteessaan jäljittelemättömän olomuodon. Fantasia-aiheiden lisäksi Simbergin laajaan tuotantoon kuuluu henkilökuvia ja maisemia. ”Toinen maailma”, jota Simberg taiteessaan tavoitteli, on niissäkin pohjavireenä läsnä. Ateneumin taidemuseossa / Kansallisgalleriassa on huomattava kokoelma Simbergin taidetta.Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Hugo Simberg, Ateneumin taitelijat

Ateneumin taiteilijat, Hugo Simberg. Ateneum

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010