Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Oma maa -elokuvan kuvaukset käynnistyivät – katso 8 tähtihaastattelua

12.8.2017

Jo kolmella Jussi-palkinnolla palkitun Markku Pölösen elokuvan Oma maa kuvaukset käynnistyivät tällä viikolla. Amusa kävi Jollaksen kartanolla jututtamassa ohjaaja Pölöstä sekä näyttelijöitä Oona Airolaa, Konsta Laaksoa, Henri Tuomista, Antti Virmavirtaa, Mika Nuojuaa, Helmi Linnosmaata ja Marjaana Maijalaa.

Oma maa on elokuva, joka sijoittuu sodan jälkeiseen aikaan vuosille 1945–1952. Pääosissa esiintyvät Hymyilevä mies -elokuvasta tuttu Oona Airola sekä uusi tuttavuus Konsta Laakso. Ylipäätään elokuvassa on paljon sellaisia nousevia näyttelijöitä, jotka eivät ole aiemmin esiintyneet täyspitkissä ohjauksissa. Toisaalta mukana on myös Marjaana Maijalan, Antti Virmavirran ja Mika Nuojuan kaltaisia erittäin tunnettujakin nimiä.

Markku Pölönen

Markku Pölönen. Kuva: Karjalainen

Elokuvaa kuvaillaan rakkauselokuvaksi, mutta kovin paljon muuta ei siitä toistaiseksi ole annettu julkiseen tietoon. Kuvaukset ovat kuitenkin alkaneet tällä viikolla Helsingissä, ja ensi viikolla ne siirtyvät Pohjois-Karjalaan.

Amusa haastatteli elokuvan työryhmän kahdeksaa jäsentä ja kyseli heiltä muun muassa heidän roolistaan elokuvassa sekä suhteestaan suomalaisuuteen. Haastattelut ovat kronologisessa järjestyksessä.

Ensimmäistä kertaa pitkässä elokuvassa esiintyvät Konsta Laakso, Helmi Linnosmaa ja Henri Tuominen kertovat fiiliksistään ja tähänastisesta urastaan








Oona Airola puhuu Lada Nuevo -bändistään ja valottaa syytä päätymisestään vanhaa aikaa kuvaaviin rooleihin





Mika Nuojua vastailee kysymyksiin Kiviä taskussa -kestoklassikosta sekä osallistumisestaan vanhaan suosittuun tietokilpailuun



Antti Virmavirta kommentoi hittisarja Pulkkista ja sen mahdollista takaisintulemista lyhyeksi jääneessä haastattelussa




Marjaana Maijala kuvaa parhaillaan kahta tv-sarjaa ja sanoo sanasen vanhasta Pieni pala maailmaa -tv-sarjastaan




Markku Pölönen vastailee kysymyksiin Oma maa -elokuvasta ja pohtii menestyksensä salaisuutta




Jouni Hakkarainen

Jouni Hakkarainen

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010