Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Kalle Lambergin ohjaama Miehenkäyttöopas ensi-iltaan 8.9.

5.9.2017

Linnateatterin syksyn ensimmäinen aikuisille suunnattu näytelmä saa ensi-iltansa 8.9.2017. Teatteriravintolan lava lastataan silloin komedialla Miehenkäyttöopas - 10 tapaa selvitä arjesta, jonka päärooleissa loistavat Jukka Rasila ja Mika Räinä. Komedia tarjoilee nimensä mukaisesti kaikille tuttuja arkisia tilanteita ja paljastaa samalla miesten ja naisten ajatuksenjuoksun absurdit erot. Ohjauksesta vastaa Linnateatterin johtaja Kalle Lamberg.

”Harjoituskausi on mennyt todella hyvin! Jukka ja Mika ovat komedian todellisia grand old maneja, he ovat tehneet komediaa varmaan ainakin viidellä vuosikymmenellä ja se näkyy… harjoituskausi on tuntunut välillä 3 viikkoa kestävältä jätkien saunaillalta jossa on naurettu, pohdiskeltu ja välillä syvennytty kaikkein syvällisempien mietteiden pariin miehuudesta.

Miehenkäyttöopas

Jukka Rasila (vas.) ja Mika Räinä. Kuva: Otto-Ville Väätäinen

Todellinen tutkimusmatka miehenmieleen on käyty läpi! Onneksi työryhmässä on naisia jotta näytelmään on saatu myös naisnäkökulmaa eikä vain äijien tekemää äijäilyhuumoria äijistä!” Lamberg summaa harjoituskautta. Komedia sopiikin hänen mielestään naisille, miehille, tuoreille pariskunnille, vanhoille pariskunnille, heille jotka haluavat tajuta miehiä ja heille jotka eivät edes halua yrittää ymmärtää. ”Harjoituskausi on osoittanut että miesten ja naisten erot ovat hiuksenhienot, ne aiheuttavat yhteentörmäyksiä, mutta ne ovat kuitenkin niin pieniä, että ihmisen evoluutio ja elämänjatkuvuus ei vaarannu!” Lamberg toteaa nauraen.

Syksyn komedian lipuista on viikko ennen ensi-iltaa myyty 80%. Ohjaaja Lambergin mukaan yleisön kiinnostus kertoo aihealueen ainaisesta ajankohtaisuudesta. ”Näytelmän aihetta pohtiessani kävin läpi isoimpia ongelmia ja kysymyksiä, joihin ei olla saatu selvyyttä! Läpi ihmiskunnan historian nousi esille yksi kysymys: ”miksi mies teki näin?” tai miksi mies teki noin?” Päätimme käsikirjoittajien kanssa tarttua tähän ikuisuuskysymykseen ja tehdä ”Miehenkäyttöoppaan”, tehdä sen linnateatterimaisesti viihteelliseen muotoon ja näin saimme muokattua noin 2 tuntisen opetuspaketin nautittavaksi!” Ohjaaja Lamberg muotoilee näytelmän taustoja.

”Ajatus siitä, että voisi olla olemassa kaikenkattava käyttöopas miehiin, naisiin tai ylipäänsä ihmisiin, on älytön, mutta kutkuttava. Olisihan se kätevää, jos voisi manuaalista tarkistaa mistä narusta milloinkin vetää haluamansa lopputuloksen saavuttamiseksi. Koska minulla ei ole omakohtaista kokemusta miehenä olemisesta, lähestyin aihetta miettimällä tilanteita, joissa miehet yrittävät epätoivoisesti ymmärtää "meitä naisia". Vaikka stereotypioille on hauska nauraa ja ne eivät aina synny täysin tyhjästä, kirjoittamissani kohtauksissa niillä ratsastetaan täysin metsään.” Kertoo inspiraatiostaan näytelmän sketsejä käsikirjoittanut Anna Meling, joka tunnetaan myös Putouksen ja Siskonpedin käsikirjoittajana.

Miehenkäyttöopas – 10 tapaa selvitä arjesta ensi-ilta 8.9.2017 Linnateatterin teatteriravintolassa. Ohjaus Kalle Lamberg, rooleissa Jukka Rasila ja Mika Räinä, sketsien dramatisointi ja sovitus Kalle Lamberg, Jukka Rasila ja Mika Räinä, pukusuunnittelu ja tarpeisto Anniina Kuula, naamioinnin suunnittelu Minna Pilvinen, äänisuunnittelu Kristian Uusitalo, valosuunnittelu Esa Näykki.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010