Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

Maailmanmestaritaikuri Simo Aalto 40-vuotisjuhlakiertueelle

6.9.2017

Taikuri Simo Aalto starttaa tällä viikolla lähes koko Suomen kattavan 40-vuotisjuhlakiertueen, joka jatkuu myös keväällä 2018. Simo tunnetaan jättisuosittuna Jokeri Pokeri Box -taikurina, jota on seurannut 1980-luvulta lähtien jo kaksi sukupolvea.

Lisäksi Simo on on laajentanut ohjelmistoaan aikuisille suunnattuun taikuuteen. Simoa voi kutsua Suomen ja Pohjoismaiden menestyneimmäksi taikuriksi, sillä hän on voittanut kolme mitalia taikuuden maailmanmestaruuskisoissa close up -taikuuden sarjassa. Nimi viittaa kirjaimellisesti lähitemppuihin, joissa menestymiseen vaaditaan vuosikymmenten väsymätön harjoittelu.

Taikuri Simo Aalto

Kuva: Taikuri Simo Aalto

“Taikuus kuuluu kaikille. Siksi juhlashow’n nimeksi onkin annettu Vain lapsille ja aikuisille”, Simo kertoo ja jatkaa: “Pitkän urani aikana on jo yksi sukupolvi, ysärilapset, kasvanut aikuisiksi ja he tulevat nyt omien lastensa kanssa katsomaan lapsuutensa suosikkia. Siksi haluan tarjota iloa ja ihmetystä kaikenikäisille. Esityksessä mieli virkistyy ja arjen pyöritys unohtuu hetkeksi. Haluamme tuoda yleisöllemme iloa ja valoa arjen keskelle taikuuden keinoin.”

Simo on luonut avustajana toimivan vaimonsa Kirstin kanssa täysin uuden, koko perheelle suunnatun ohjelmiston, jossa nähdään mestaritaikurin osaamisen koko kirjo vaativista sorminäppäryystempuista aina uskomattomiin illuusioihin saakka. Esityksissä kuullaan myös vatsastapuhumista.

Simo on tehnyt TV-ohjelmia jo 80-luvun puolesta välistä lähtien sekä ruotsin- että suomenkieliselle yleisölle. Simon Taikateltta -sarjaa esitettiin YLE TV1:llä koko 1990-luvun ajan ja 2000-luvun alussa kaikkiaan noin 300 jaksoa ja ne ovat nähtävissä edelleen Yle Areenassa. Tällä hetkellä Jokeri Pokeri Box -nimellä kulkevaa uutta sarjaa on tehty Pikku Kakkoselle jo kolmisenkymmentä osaa, jotka ovat katsottavissa YLE Areenassa.

Simo julkaisee uudella Youtube-kanavallaan joka viikko helposti opittavia taikatemppuja. Simon Temppukoulu on tarkoitettu kaikenikäisille, jotka haluavat oppia taikuutta. Tätä kautta on tarkoitus kasvataa myös uutta taikurisukupolvea Suomeen. Simo julkaisee kanavallaaan myös katsottavaksi tarkoitettuja maailman parhaita close-up- eli lähitemppuja.
https://www.youtube.com/channel/UChU6d2Om3RZH7S2AvocjXAg/feed

Simo on kehittänyt myös Jokeri Pokeri Box – Junior taikasetin eli aloittelijoille kehitetyn taikurivälinelaatikon, joka on saatavissa mm. nettikaupassa sekä Prismoissa.
https://www.martinex.fi/jokeri-pokeri-box-junior-taikasetti

Simo voitti taikuuden maailmanmestaruuskisoissa close up -sarjassa pronssia vuonna 1991 Lausannessa, Sveitsissä, hopeaa vuonna 1997 Dresdenissä, Saksassa ja kultaa eli maailmanmestaruuden vuonna 2000 Lissabonissa, Portugalissa. Maailmanmestaruuden Simo voitti ylivoimaisesti, sillä kaikki kilpailun tuomarit asettivat hänet tuolloin ykkössijalle.

Simo on saanut muuan muassa seuraavat tunnustukset ja palkinnot:

1989 Lastenkulttuurin Valltionpalkinto
1995 Pohjoismaiden Mestaruus (Helsinki)
1998 Vuoden Taikuri (Suomen Taikapiiri ry)
2000 Maailmanmestaruus (Lissabon, Portugali)
2003 Vuoden Viihdetaiteilija (Esiintyvät Taiteilijat ry)

http://www.taikurisimoaalto.comJulkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010