Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Ensimmäinen Alvar Aalto -viikko Seinäjoella

7.9.2017

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Alvar Aalto -viikko saapuu Seinäjoelle 13.-17.9.2017.

Tapahtuma nostaa esiin rakennetun ympäristön ajankohtaisia aiheita sekä tarjoaa inspiroivaa sisältöä kaupunkilaisille, kuin myös alan ammattilaisille. Vuorovaikutteinen ja poikkitaiteellinen tapahtumakokonaisuus levittäytyy viiden päivän aikana ympäri kaupunkia ja tarjoaa monipuolisia esityksiä ja yllätyksellisiä kohtaamisia joka lähtöön. Luvassa on opastettuja kierroksia, luentoja, näyttelyjä ja konsertteja, sekä mm. osallistavaa toimintaa eri ikäisille kaupunkilaisille.

Alvar Aalto -kierros

"Aallon arkkitehtuuria" -seikkailukierros tarjoaa kokemista ja tutkimista lapsille. Kuva: Katja Lösönen.

Alvar Aalto -akatemian johtaja Markku Hedman kertoo, että uuden tapahtuman tuominen ensimmäistä kertaa juuri Seinäjoelle oli luonteva valinta – sijaitseehan kaupungissa edustava kattaus Alvar Aallon arkkitehtuuria. ”Seinäjoen kaupunkisuunnittelu on myös vahvasti kiinni tässä päivässä – se näkyy aktiivisena otteena alueen kaavoituksessa ja rakentamisessa”, Hedman mainitsee.

Hän kertoo odottavansa Alvar Aalto -viikolta ennen kaikkea kiinnostavia ammattilaispuheenvuoroja sekä iloisia karnevaalihenkisiä tapahtumia. ”Uskon, että viikon ohjelmisto tarjoaa ainutlaatuisia ja uudenlaisia tapoja lähestyä arkkitehtuuria ja kokea kaupunkia, sekä tehdä näin rakennettua ympäristöä tutummaksi meille kaikille”, Hedman sanoo.

Alvar Aalto -viikko on tuotettu yhteistyössä Alvar Aalto -akatemian / Alvar Aalto -säätiön, Seinäjoen kaupungin sekä alueen eri yhteisöjen ja yritysten kesken.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010