Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Kaiken se kestää -elokuva ensi-illassa perjantaina 8.9. – katsele työryhmän haastattelut!

8.9.2017

Amusa kävi katsomassa Visa Koiso-Kanttilan ohjaaman ja käsikirjoittaman Kaiken se kestää -elokuvan alkuviikosta. Toimittaja Jounin haastattelussa kävivät Koiso-Kanttilan lisäksi näyttelijät Pihla Viitala, Malla Malmivaara ja Antti Luusuaniemi.

Kotimaisia elokuvia ei voi koskaan olla liikaa – eikä etenkään hyviä sellaisia. Kävin tsekkaamassa mielenkiintoisen Kaiken se kestää -elokuvan tiistain pressinäytöksessä. 70-luvun Suomeen sijoittuva elokuva käsittelee draamallisella ja dramaattisella tavalla painavia teemoja aina avioerosta alkoholismiin sekä seksuaalisuuteen. Erityisen väkevän elokuvasta tekee se, että hankalia asioita tarkastellaan nimenomaan nuorten lasten näkökulmasta.

Kaiken se kestää

Kuva: Filmikamari

Elokuva on jo aiemmin ollut esillä muun muassa Göteborgin ja Moskovan elokuvajuhlilla sekä muutamissa suomalaisissa elokuvatapahtumissa. Kaikkialla vastaanotto on ollut myönteistä ja teemat samaistuttavia ja tuttuja.

Henkilökohtaisesti pidin elokuvaa hyvin onnistuneena. Nuorena isänä useat elokuvan teemoista väänsivät sydämestä ja lypsivät kyynelnestettä silmistä. Elokuva antoi ajateltavaa, mutta ei liian alleviivaavalla tavalla. Samalla tavoin rankkojen aiheiden käsittelytapakaan ei tuntuneet liialliselta mässäilyltä, vaan elokuvassa oli sopivasti viiltävää aitouden tuntua. Pohjana ei ollut synkistely, vaan mielenkiintoinen ja kaunis tarinankerronta pohjoisessa Suomessa.Ainoa asia, mikä minua elokuvassa hieman hämäsi, oli se, että trailerin ja elokuvan markkinoinnin perusteella oletin tarinan olevan enemmänkin parisuhdetarina kuin mitään kuin muuta. Toki myös aikuiset tekivät elokuvassa merkittävät ja tärkeät roolit, mutta suurin estradi oli kuitenkin varattu taitaville lapsinäyttelijöille, Vili Saarelalle ja Olavi Angervolle. Kun katsoja tietää tämän ennakkoon, vältytään suuremmilta väärinkäsityksiltä ja elokuvaan fokusoituminen alusta alkaen on helpompaa.

Alla Tennispalatsissa elokuvan jälkeen tekemäni haastattelut. Pahoittelut ajoittaisista kuvausteknisistä ongelmista.

Malla Malmivaara tekee myös musiikkia ja kertoo suhteestaan Pihla Viitalaan
Antti Luusuaniemi tarjoaa reippaan tietoiskun vastikään järjestämästään Red Carpet -festivaalista


Pihla Viitala vertaa komediallisten ja synkempien elokuvien tekemistä toisiinsa

Visa Koiso-Kanttila kertoo lisää Kaiken se kestää -elokuvan synnystä ja mahdollisista tulevaisuudensuunnitelmistaan ohjaamisen parissa

Elokuvan ensi-ilta on tänään perjantaina 8.9.2017.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010