Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Sibeliuksen alkuvoimainen suurteos Kullervo 14.9. Mikkelissä

11.9.2017

Jean Sibeliuksen Kullervo on syksyn odotettu suurteos, jossa lavalla kuullaan Jyväskylä Sinfonian ja Mikkelin kaupunginorkesterin yhteiskokoonpanoa Erkki Lasonpalon johdolla. Solisteina laulaa erityisesti Wagner-sopraanona tunnettu Jenni Lättilä sekä valovoimaisimpiin suomalaisiin baritoneihin lukeutuva Juha Kotilainen.

Aika on osoittanut nuoren Jean Sibeliuksen kunnianhimoisen suurteoksen ansaitsevan kiistattomasti paikkansa suomalaisen säveltaiteen mestariteosten joukossa. Kalevalan Kullervon tarinaan sopraano- ja baritonisolistille, mieskuorolle ja suurelle orkesterille sävelletty teos kuullaan nyt tiettävästi ensimmäistä kertaa Mikkelissä.

Jenni Lättilä

Kuva: Jenni Lättilä

Mikkelissä kaupunginorkesterin kanssa esityksestä vastaavat Jyväskylä Sinfonia ja Mieskuoro Sirkat, sopraano Jenni Lättilä ja baritoni Juha Kotilainen sekä kapellimestari Erkki Lasonpalo, joka toimii nyt ensimmäistä kauttaan Mikkelin kaupunginorkesterin taiteellisena partnerina. Konsertti videoidaan ja välitetään suorana nettilähetyksenä.

Lisäksi konsertissa kuullaan orkesterisarja kaikkien aikojen onnistuneimmaksi suomalaiseksi oopperaksi kutsutusta Madetojan Pohjalaisista. Ja mikäpä sopisi edellisten lisäksi paremmin konserttiohjelmistoon Suomen 100-vuotisjuhlavuonna kuin Sibeliuksen Finlandia.

Juha Kotilainen

Juha Kotilainen. Kuva: Tuire Ruokosuo

Konsertti videoidaan ja esitetään suorana nettilähetyksenä osoitteissa http://www.mikkelinkaupunginorkesteri.fi ja http://www.e-concerthouse.com .

OHJELMA

Leevi Madetoja: Orkesterisarja oopperasta Pohjalaisia

Jean Sibelius: Kullervo

Jean Sibelius: FinlandiaJulkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010