Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Savonlinnan Oopperajuhlakuoro ja RSO jatkavat yhteistyötä – Musiikkitalossa perjantaina Beethovenin Missa solemnis

12.9.2017

Savonlinnan Oopperajuhlakuoro vierailee Helsingissä. Erinomaisessa kunnossa oleva juhlakuoro ja Radion sinfoniaorkesteri esittävät Beethovenin juhlamessun Missa solemnis Musiikkitalossa perjantaina 15.9. Teoksen johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu. Konsertti on loppuunvarattu, mutta se lähetetään suorana Yle Areenalla sekä Yle Radio 1:ssä. Konsertti nähdään myöhemmin myös Yle Teemalla 24.9. ja uusintana Yle TV 1:ssä 30.9.

Savonlinnan Oopperajuhlakuoron laulajat ovat pääosin laulun ammattilaisia tai ammattikoulutuksessa olevia laulunopiskelijoita Suomesta ja ulkomailta. Kuoro kiinnitetään vuodeksi kerrallaan ja sen kokoonpano vaihtelee festivaalilla esitettävien oopperoiden mukaan. Tällä hetkellä kuoroon kuuluu 80 laulajaa.

Savonlinnan oopperajuhlakuoro

Savonlinnan Oopperajuhlakuoroa kesällä 2017 esityksessä Ryöstö seraljista. Kuva: Hannu Luostarinen / Oopperajuhlat

Korkeatasoisen Oopperajuhlakuoron laulajat valitaan joka syksy koelaulun perusteella. Oopperajuhlien ohjelmiston harjoittelu vie kuorolaiselta koko talven. Oman harjoittelun lisäksi kuoro kokoontuu kuukausittain viikonlopun mittaisille leireille – ja työ huipentuu ainutlaatuisella festivaalilla Savonlinnassa. Oopperajuhlakuoron johtaja on professori Matti Hyökki. Kesällä 2018 kuorolla on runsaasti keskeistä oopperarepertuaaria laulettavanaan. Festivaaliohjelma löytyy täältä.

Missa solemnis -konsertin solisteina laulaa nimekäs nelikko: sopraanotähti Camilla Tilling, mezzosopraano Michelle Breedt, Lontoon Royal Opera Housessa ensi kuussa debytoiva tenori Tuomas Katajala ja laajasta repertuaaristaan tunnettu kanadalainen bassobaritoni Nathan Berg. Lisätietoja konsertista RSO:n verkkosivulta.

Oopperajuhlakuoron ja RSO:n yhteistyö alkoimaaliskuussa 2016, jolloin ohjelmassa oli Mendelssohnin Elias-oratorio.

Beethoven: Missa solemnis
Helsingin Musiikkitalo 15.9. klo 19

Hannu Lintu, kapellimestari
Camilla Tilling, sopraano
Michelle Breedt, mezzosopraano
Tuomas Katajala, tenori
Nathan Berg, baritoni
Radion sinfoniaorkesteri
Savonlinnan Oopperajuhlakuoro, valm. Matti Hyökki

Ennen konserttia klo 18 Hannu Lintu ja toimittaja Outi Paananen keskustelevat illan ohjelmasta Musiikkitalon alalämpiössä.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010