Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Aku Ankka aloittaa yhteistyön tiedekeskus Heurekan kanssa – ankkalinnalaiset opettavat lapsia koodaamaan

14.9.2017

Suomalaisten ikisuosikki Aku Ankka järjestää päivän mittaisia Aku Ankka K.O.O.D.I.-leirejä lapsille tiedekeskus Heurekan tiedeleirien yhteydessä. Ensimmäinen leiri on syyslomaviikolla.

Kyse on aivan uudenlaisesta konseptista, jossa lapset opettelevat koodaamaan Aku Ankan suosikkihahmojen ja koukuttavien tarinoiden parissa. K.O.O.D.I.-leirin opetussisällöt on kehitetty yhdessä kasvatustieteen ja ohjelmoinnin ammattilaisten kanssa unohtamatta Aku Ankan hulvatonta huumoria.

Aku Ankka

Aku Ankka. Kuva: Wikipedia

Aku Ankan K.O.O.D.I.-leirillä alakouluikäiset tutustuvat koodaamiseen tuttujen ankkalinnalaisten, tarinoiden ja sarjakuvien avulla. Leiriläiset herättävät koodaamalla henkiin hauskoja tarinoita, joissa seikkailevat Aku, ankanpojat, Roope-setä ja muutkin tutut Ankkalinnan hahmot. Leiri sopii niin vasta-alkajille kuin jo vähän koodanneillekin lapsille.

”Koodauksen opettaminen on Aku Ankalle luontevaa: aiemmin Aku Ankka opetti lapsia lukemaan, ja nyt opetamme lapsia myös koodaamaan. Heureka on meille juuri oikea kumppani, ja sillä on kokemusta lapsille suunnatuista tiedeleireistä”, Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä kertoo.

Tiedekeskus Heurekassa on järjestetty tiedeleirejä koululaisten loma-aikoina jo vuodesta 1994 alkaen.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010