Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Ruotsin kruununprinsessa Suomessa katsomassa oopperaa – katso kuvat

16.9.2017

Amusa oli paikalla kuvaamassa Ruotsin kruununprinsessa Victoriaa tämän saapuessa Kansallisoopperaan katsomaan Höstsonaten – Syyssonaattia.

Suomessa on parhaillaan menossa mielenkiintoinen valtiovierailu, sillä Ruotsin kruununperillinen prinsessa Victoria saapui tänään lauantaina Helsinkiin. Usein Suomessa vieraillut Victoria saapui tällä kertaa maahan Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen ja Svenska kulturfonden -säätiön kutsumana. Kutsu oli lähetetty Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Prinsessa Victoria Kansallisoopperan ovella

Ruotsin kruununprinsessa Victoria saapuu Kansallisoopperaan. Kuva: Jouni Hakkarainen

Prinsessa Victoria saapuu sisään

Kruununprinsessa astelee tyylikkäänä ja vallointtavan positiivisena kohti vastaanottajiaan. Kuva: Jouni Hakkarainen

Kruununprinsessa katselee parasta aikaa kirjoitushetkellä Kansallisoopperassa Höstsonaten – Syyssonaatti -esitystä. Ooppera perustuu samannimiseen, ruotsalaisen Ingmar Bergmanin vuoden 1978 elokuvaan. Elokuvan pääosissa esiintyi Ingmar Bergmanin lisäksi myös Liv Ulman.

Syyssonaatin tarina kertoo muun muassa äidin ja tyttären suhteesta, anteeksiannosta sekä toisen ihmisen hyväksymisestä. Kotimaisen oopperaversion musiikin on säveltänyt suomalainen Sebastian Fagerlund, ja lavalla tähtenä nähdään Charlotten roolissa mezzosopraano Anne Sofie von Otter.

Prinsessa Victoria kättelee Stefan Wallinin ja Päivi Kärkkäisen

Kruununprinsessa kättelee Kansallisoopperan ja -baletin pääjohtajaa Päivä Kärkkäistä. Vierellä RKP:n kansanedustaja, Svenska kulturfondenin puheenjohtaja Stefan Wallin ja takana Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen toimitusjohtaja Gunvor Kronman. Kuva: Jouni Hakkarainen

Prinsessa Victoria kättelee Stefan Wallinia

Kruununprinsessa Victoria tervehtii Stefan Wallinia. Kuva: Jouni Hakkarainen


Victoria saapui paikalle mustalla taksilla kauniiseen kukkahameeseen pukeutuneena. Ohessa muutamia kuvia ja video siitä, kun vieras saapuu hyväntuulisena Kansallisoopperaan, kättelee juhlan järjestäjiä ja poseeraa kameroille.
Victoria palaa takaisin kotimaahansa Ruotsiin jo sunnuntaina aamulla kiireisen viikon päätteeksi. Suomen vierailu on kruununprinsessalle jo viikon kahdeksas edustustilaisuus. Perjantaina Victoria oli kuitenkin vapaalla ja mahdollisesti keskittyi 44 vuotta täyttäneen prinssipuolisonsa Danielin syntymäpäivien juhlistamiseen.

Prinsessa Victoria ja vastaanottajat

Päivi Kärkkäinen, Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja Stefan Wallin poseerasivat kameroille ja rupattelivat iloisesti ennen oopperaan siirtymistä. Kuva: JOuni Hakkarainen


Jouni Hakkarainen

Jouni Hakkarainen

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010