Sesam ProductionTiliastrum Oy

Paavo lentävä turkulainen -draamakomedian ensi-ilta 22.9. Turun Kaupunginteatterissa

19.9.2017

Jarrumiehenkadun puutalorötisköt pitäisi kaataa uudisrakentamisen tieltä. Purkutyöt keskeytyvät, kun eräästä asunnosta löytyy vanhus, joka alkaa vaikuttaa tutulta. Kun kaupunginisät ymmärtävät, että kaupunkistrategian tärkeä elementti onkin elossa, täytyy vanhuksen siirtyä menneiden muistelemisesta suoraan toimintaan.

Aikatasoilla ja rytmillä leikittelevän esityksen ohjaa Jarno Kuosa. Näytelmän on kirjoittanut turkulaishuumorin kuin omat taskunsa tunteva Roope Lipasti.

Lentävä turkulainen

Kuva: Turun kaupunginteatteri

"Lukiessani näytelmää ensimmäistä kertaa viehätyin oitis Roopen kirjoittamasta leikkisästä ja nokkelasta ilmaisusta sekä lennokkaasta rytmistä. Se antoi raikkaan henkäyksen ja uudenlaisen kulman historialliseen henkilöön ja hänen elämäntarinaansa." Ohjaaja Jarno Kuosa

"Nurmi oli hyvin mielenkiintoinen ja ristiriitainen persoona: maailman ylivoimaisesti paras, mutta kuitenkin ihmisenä hankala ja tässä kaikessa kovasti inhimillinen. Nurmen saavutukset näytelmässä tuntuvat ehkä kirjailijan mielikuvituksen tuotteelta, mutta ne eivät ole. Nurmen ylivoimaisuutta, mitalien määrää ja turkulaista luonteen särmikkyyttä ei tarvinnut suurennella."
Kirjailija Roope Lipasti

Vanhan Paavon roolissa nähdään legendaarinen näyttelijä Heikki Nousiainen. Nuorta Paavoa esittää Markus Järvenpää, muissa rooleissa nähdään Aksa Korttila, Minna Hämäläinen, Stefan Karlsson, Ulla Reinikainen, Ulla Koivuranta ja Kimmo Rasila.

Paavo – Lentävä turkulainen on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Esitys avaa Turun Kaupunginteatterin peruskorjauksen yhteydessä rakennetun Pienen näyttämön ohjelmiston.

Työryhmä
Käsikirjoitus: Roope Lipasti
Ohjaus: Jarno Kuosa
Lavastus: Janne Vasama
Pukusuunnittelu: Sanna Levo
Valosuunnittelu: Jari Sipilä
Äänisuunnittelu: Tuomas Rissanen
Videosuunnittelu: Mika Hiltunen ja työryhmä
Naamioinnin suunnittelu: Minna Pilvinen

Rooleissa
Heikki Nousiainen, Markus Järvenpää, Aksa Korttila, Minna Hämäläinen, Stefan Karlsson, Ulla Reinikainen, Ulla Koivuranta, Kimmo Rasila

Ensi-ilta 22.9.2017 Pienellä näyttämöllä

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010