Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Jorma Elon palkittu Kesäyön unelma palaa Kansallisbalettiin

21.9.2017

Kansallisbaletin syyskausi jatkuu lokakuussa kansainvälistä mainetta saaneella Jorma Elon baletilla Kesäyön unelma. Elo on palkittu teoksesta tanssitaiteen arvostetuimpana kansainvälisenä palkintona pidetyllä Benois de la danse -palkinnolla. Teos sai ensi-iltansa Wienin valtionoopperan baletissa 2010 ja Suomen ensi-iltansa Kansallisbaletissa 2015.

Kesäyön unelma perustuu William Shakespearen romanttiseen komediaan, jossa ihmisten ja keijujen elämät punoutuvat toisiinsa taianomaisessa metsässä antiikin Kreikassa. Teoksen satumainen lavastus ja puvut ovat Sandra Woodallin käsialaa, valaistuksen on suunnitellut Linus Fellbom.

Kesäyön unelma, Kansallisbaletti

Kuva: Sakari Viika

Jorma Elo on yksi maamme kansainvälisesti menestyneimpiä koreografeja, ja hän on tehnyt teoksia mm. American Ballet Theatrelle, Nederlands Dans Theaterille, Tanskan kuninkaalliselle baletille sekä Bostonin baletille. ”Felix Mendelssohn-Bartholdyn musiikki Kesäyön unelma -näytelmään on aina koskettanut minua emotionaalisesti. Laadin itse teoksen musiikillisen dramaturgian ja liitin mukaan muita itselleni läheisiä saman säveltäjän teoksia kuten kaksi viimeistä osaa hänen viulukonsertostaan”, Elo kertoo teoksensa musiikista.

Kesäyön unelman päärooleissa nähdään tällä kaudella Titaniana Tiina Myllymäki ja Yimeng Sun, Oberonina Sergei Popov ja Michal Krčmář sekä Puckina Samuli Poutanen ja Frans Valkama. Suomen kansallisoopperan orkesteria johtaa Philippe Béran.

Kesäyön unelman viimeinen esitys 21.10.nähdään myös suoratoistona Helsingin Sanomien HSTV-verkkopalvelussa sekä Oopperan ja Baletin Stage24-näyttämöllä maksutta.

Baletin teemoihin liittyvä ennakkokeskustelu järjestetään Oopperatalon päälämpiössä tiistaina 26.9. Mukana keskustelussa ovat koreografi Jorma Elo, rakkausvalmentaja Mia Halonen ja ensitanssija Linda Haakana sekä juontajana toimittaja Sami Sykkö. Ennakkokeskusteluun on vapaa pääsy ja sitä voi seurata myös HSTV:n sekä Oopperan ja Baletin Stage24-suoratoistopalvelun välityksellä.

Esitykset: 6.10., 11.10., 13.10. ja 19.10. sekä 7.10. ja 21.10.
Suoratoisto: 21.10.
Ennakkokeskustelu: 26.9. päälämpiö
Teosesittelyt: 6.10. ja 19.10. Alminsalin lämpiö

http://www.oopperabaletti.fi

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010