Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Urho Kekkonen ja Maarit Tyrkkö näyttämöllä: Presidentti ja tyttö ensi-iltaan 10.10.

5.10.2017

Yksi syksyn odotetuimmista kotimaisista uutuusnäytelmistä saa kantaesityksensä tiistaina 10.10. Eino Salmelaisen näyttämöllä.

Seija Holman käsikirjoittama Presidentti ja tyttö perustuu Maarit Tyrkön menestyskirjoihin Tyttö ja nauhuri (WSOY 2014) sekä Presidentti ja toimittaja (WSOY 2016).

Presidentti ja tyttö

Kuva: Anne Sillanaukee

Toimittaja Maarit Tyrkkö kokosi yhdessä presidentti Urho Kekkosen kanssa yksityistä Kekkos-arkistoa ja auttoi häntä lukuisten kirjojen toimittamisessa. Näytelmä kertoo ajatuksia avartavasti heistä sekä 70-luvun Suomesta. Se on uutta, yksityistä valtiomieshistoriaa: hallituskriisit, ETYK, Neuvostoliitto, Kostamus, Anita Hallama. Läheisten ystävien piiri on pieni mutta virkeä. Näyttämöllä hiihdetään, kalastetaan, syödään, juodaan ja lauletaan. Vapaa-aika luottoystävien seurassa lataa ikääntyvän UKK:n henkisiä paristoja.

Presidentti ja tyttö 2

Kuvassa etualalla Maija Lang ja Tommi Raitolehto. Taustalla Mika Honkanen, Saska Pulkkinen ja Aimo Räsänen. Kuva: Kari Sunnari.

Presidentti ja tyttö on taatusti erilainen rakkaustarina. Esitys on ehtaa UKK:ta - urhea, kohtuuton ja koskettava...Mutta miten käy Kekkoselta rock'n roll? Saamme kokea modernia, virkistävää ja vauhdikasta teatteria, tässä esityksessä ei pölyt pesi! Ohjauksesta ja näyttämödramaturgiasta vastaa Samuli Reunanen. Lavastus- ja pukusuunnittelu on Kaisa Rasilan, valosuunnittelu TJ Mäkisen, ääni- ja videosuunnittelu Tero Koiviston. Rooleissa Maija Lang (Tyttö) ja Tommi Raitolehto (Presidentti) sekä Mika Honkanen, Janne Kallioniemi, Aimo Räsänen, Saska Pulkkinen ja Annina Ärölä.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010