Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Maailman viimeinen kirjakauppa ensi-iltaan pe 13.10. – katso ohjaajan haastattelu

7.10.2017

Rax Rinnekankaan Maailman viimeinen kirjakauppa on dokumentaarinen elokuva, joka kertoo kirjallisuuden väkevästä voimasta.

Elämme maailmassa, jossa viihteestä ja jopa kaunokirjallisista teoksista on tullut pitkälti kertakäyttötuotteita. Pohjoismainen väkivaltakirjallisuus on ajamassa ohi klassikoista, ja romaanit käsittevät yhä enemmän niitä samoja teemoja, joita media ja uutisetkin meille puskevat. Rax Rinnekankaan ohjaamassa, käsikirjoittamassa ja tuottamassa elokuvassa paitsi nostetaan esiin huoli laatukirjallisuuden tulevaisuudesta, myös fiilistellään klassikkoteoksia ja ylistetään painetun sanan ja tarinoiden vahvaa voimaa.

Bookshop 2

Maailman viimeinen kirjakauppa kerää yhteen neljä kielen kanssa pelaavaa henkilöä, jotka kukin kommunikoivat elokuvassa toisilleen eri kielillä. Suomalaisista mukana on ensimmäistä kotimaista puhuva näyttelijä ja kirjailija Hannu-Pekka Björkman sekä ranskaksi kommunikoiva kääntäjä Kaisa Kukkola. Nacho Angulo ja Boris Koneczny puolestaan tuovat elokuvaan espanjalaisen ja saksalaisen mausteensa.


Dokumentaarisessa tarinassa neljä henkilöä lähtee klassikkokirjojen kanssa perustamaan maailman viimeistä kirjakauppaa Espanjan aavikoille turvaan “teollisuuden termiiteiltä”.

Maailman viimeinen kirjakauppa saapuu ensi-iltaan perjantaina 13.10., ja Rinnekankaan toiveena olisi, että ihmiset kävelisivät muuttuneina ulos elokuvateatterista. Katso tekemäni haastattelu Rinnekankaan kanssa alta.

Jouni Hakkarainen

Jouni Hakkarainen

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010