Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Yyteet

9.10.2017

Yyteet on kirja, mikä käsittelee hyvin monille tuttua aihetta, työpaikkaa ja sen ongelmia. Yyteet on päivän sana ja se herättää epävarmuutta ja pelkoa, tulevaisuus vaakalaudalla.

Varma-Data on it-firma, missä tuntuu olevan varsin hyvä joukkue ja se onkin tässä kirjassa yksi sen perustekijöistä, yhteen hiileen puhaltaminen. Toinen sellainen mukaansa tempaava juttu on se, että kirjan henkilöt ovat napsittu "lainaksi" Tuntemattomasta Sotilaasta.

Päähenkilönä luovii Ville Koskela. Ville taituroi esimiehenä työntekijöiden ja johtajien välissä ja kallistuu enemmän työntekijöihin. Hän onkin hyvin pidetty. Lukijan on helppo tykätä hänestä. Kulkea hänen mukana koko kirja.

Varma-Datasta lähtee vanha johtaja Risto Kaarna: " Olen miettinyt...että jos vetäydyn. En nyt ihan täysin eläkevaariksi. Mutta pois operatiivisesta..."

Tilalle tulee uusi timakka johtaja, Tanja Lammio. Tyyppi, jolta puuttuu ne ihmisten johtamiseen tarvittavat ominaisuudet. Ylimielinen ja pedantti, juuri sellainen, joka tässä kirjassa aiheuttaa sen ärsytyksen.

Muita ihan mahtavia tyyppejä on tietysti Hietanen, Rocca, Rahikainen, Katri Mielonen yms. Niin ja hei, Honkajoki ja Asumaniemi ovat pienissä rooleissa.

Yyteet on melkoinen sotatilanne nykyisessä työelämässä eikä kaatuneiltakaan voida välttyä. Haavottuneitakin on ja tilanteet kärjistyy ja ovat välillä todella hankalia.

Ville Koskela on ihailtava, kun tulee kaikkien kanssa toimeen, luovii niin sulavasti kaikkien kanssa ja välissä. Sellaisen Ville Koskelan kuuluisi olla jokaisella työpaikalla.

Tämä Matti Röngän kirja on kerrassaan mahtava. Se antaa paljon niille, jotka osaavat yhdistää ne Tuntemattoman Sotilaan henkilöt, mutta ei haittaa vaikka ei osaisikaan. Tarina kulkee jouhevasti ja kieli on ihan huippua, välillä hulvatonta. Sellainen hyväntahtoinen huumori, mitä ei ole väkisin väännetty, vaan tulee kuin itsestään mukana, on tämän tarinan suola.

Tekisi mieli lukea uudestaan!


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Matti Rönkä, Yyteet

Matti Rönkä, Yyteet. Gummerus

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010