Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Tanssioppilaitosten NykytanssiPaletti kokoaa nuoret tanssinharrastajat ympäri Suomen Kansallisoopperaan

9.10.2017

Kansallisoopperassa ja -baletissa nähdään jälleen kavalkadi nuorten tanssiharrastajien osaamista ja innostusta, kun Tanssioppilaitosten NykytanssiPaletti järjestetään 21.10.2017 seitsemättä kertaa.

Tällä kertaa tapahtuma tuo Alminsalin näyttämölle yli 230 tanssinharrastajaa ympäri Suomen Hangosta Kajaaniin. Esiintyjät ovat iältään pääosin 9–20-vuotiaita modernin, jazz- ja nykytanssin harrastajia.

NykytanssiPaletti

Tapahtumassa on mukana on yli 230 tanssinharrastajaa eri puolelta Suomea. Kuva: Mirka Kleemola

Kavalkadiin pyrki 45 tanssinumeroa, joista 21 valittiin mukaan. Edustettuina on 18 tanssioppilaitosta eri puolilta Suomea. Mukana ovat tänä vuonna Helsingin, Keravan, Nurmijärven, Lappeenrannan, Lahden ja Jyväskylän tanssiopistot sekä Tanssikoulu DCA Helsingistä, Keski-Uudenmaan tanssiopisto Järvenpäästä, Länsi-Uudenmaan Tanssiopisto Hurja Piruetti Raaseporista, Baletti- ja liikuntakoulu Hannele Soulasmaa Hangosta, Taidetehtaan tanssikoulu Porvoosta, Tampereen Balettiopisto, Tanssikoulu Dance Actions Pirkanmaalta, Nokian Tanssiasema, Turun Seudun Tanssioppilaitos, Tanssistudio Jami Imatralta, Koskelan tanssi Äänekoskelta ja Kajaani Dance. Myös Suomen kansallisbaletin oppilaitoksen oppilaat esittäytyvät omilla numeroillaan.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Suomen tanssioppilaitosten liiton Stoppin kanssa. Kansallisbaletti ja Suomen tanssioppilaitosten liitto ovat järjestäneet NykytanssiPaletin rinnalla myös Tanssioppilaitosten BalettiPaletti -tapahtumaa, jotta koko maan tanssioppilaitokset voisivat esitellä nuoria lahjakkuuksiaan ammattilaisnäyttämöllä.

Suomen tanssioppilaitosten liitto jakaa tapahtumassa Tanssikasvatus elämäntyönä- ja Vuoden tanssikasvattaja -palkinnot.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010