Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Tangokuningas Teemu Roivainen julkaisee studiolevyn Vanha Liekki 10.11. - duetto Diandran kanssa

11.10.2017

Vuoden 2014 tangokuningas Teemu Roivainen julkaisee uuden studiolevyn Vanha liekki 10.11.2017. Kyseessä on jo Teemun kolmas soololevy. Vanha liekki sisältää vanhoja, upeita ja klassisia iskelmäkappaleita, joilla Teemu kunnioittaa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta.

Albumilla on myös kuusi uutta sävellystä, jotka Teemu on kirjoittanut yhdessä ystävänsä ja yhteistyökumppaninsa Leevi Laurin kanssa. Uudet kappaleet he ovat säveltäneet vanhaa suomalaista sävellys- ja sanoitusperinnettä mukaillen ja kunnioittaen. Tästä juontaa nimensä myös albumin nimi Vanha liekki. Lisäksi levyllä on Teemun duetto Diandran kanssa.

Teemu Roivainen

Kuva: MagnumLive

”Vanhat iskelmät edustavat minulle menneisyyden pilvilinnaa ja suomalaisen iskelmämusiikin kultaisinta aikaa”, Teemu kertoo. ”Isojen orkesterisovitusten rooli on tällä albumilla merkittävä ja haluankin kiittää orkesterisovitusten tekijöitä sekä levyllä soittavia huippusoittajia.”

Vanhoista iskelmäklassikoista mainittakoon Love Story -elokuvan tunnuskappale Rakkaustarina, Topi Sorsakosken hitit Haavekuva ja Olet kaikki, Kari Tapion suomentama ja esittämä Kuin taivaisiin (You Raise Me Up) sekä Carolan ikoninen Rakkauden jälkeen. Omista kappaleistaan Teemu haluaa mainita erikseen kappaleet Mona Lisan hymy, Ethän sä koskaan sekä Siivet, joka on valikoitu albumin singleksi osittain siitäkin syystä, että hän aikoo keskittyä jatkossa enemmän oman musiikin tekemiseen.

Levyn synnystä Teemu kertoo seuraavaa: ”Tämä vuosi on ollut minulle tähän mennessä kiireisin omien esiintymisien suhteen ja albumin tuottaminen keikkojen ohessa on ollut suuri haaste. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

Laatu on minulle musiikin tekemisessä tärkein lähtökohta ja laadun ovat mahdollistaneet kaikki, joiden kanssa saan ja olen saanut musiikkia tehdä. Suurimmat esikuvani ovatkin ihmiset, joiden kanssa olen matkani varrella musiikkia tehnyt. Haluan kiittää kaikkia heitä. Todella suuret kiitokset haluan osoittaa tietysti myös yleisölleni, jolle musiikkini omistan.

Kunnioitan suuresti kaikkia, jotka tulevat kuuntelemaan musiikkiani keikoille tai kuuntelevat musiikkiani albumilta. Nöyrä kiitos ja kumarrus teille kaikille ja paljon onnea 100-vuotiaalle Suomelle!”

Teemu keikkailee erittäin aktiivisesti läpi vuoden. Oheiselta sivulta löytyvät Teemun kaikki keikat.
https://www.magnumlive.fi/teemu-roivainen/

Teemu lähtee joulukuussa Diandran kanssa joulukonserttikiertueelle. Syttyy valot tuhannet -kiertue alkaa maanantaina 11.12.2017 Valkeakoskelta ja päättyy 22.12.2017 Hämeenlinnaan.

Vanha liekki on Teemun kolmas soololevy. Hän julkaisi ensimmäisen soololevynsä Sydämesi tyhjä huone vuonna 2015, jolloin häneltä ilmestyi myös duettolevy Tonight yhdessä Saara Aallon kanssa. Vuonna 2016 häneltä ilmestyi joululevy Pohjolan joulu.

Syttyy valot tuhannet 2017 -kiertueen päivät

ma 11.12. Valkeakosken kirkko
ti 12.12. Forssan kirkko
ke 13.12. Kangasalan kirkko
to 14.12. Joensuun kirkko
pe 15.12. Savonlinnan Tuomiokirkko
la 16.12. Lahti, Sibeliustalo
ma 18.12. Halikon kirkko
ti 19.12. Turku, konserttitalo
ke 20.12. Ruoveden kirkko
to 21.12. Seinäjoki, Lakeuden Risti
pe 22.12. Hämeenlinnan kirkko


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010