Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Borg/McEnroe-elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 13.10. - katso esityspaikat

13.10.2017

Suomalaista tennisosaamista hyödyntänyttä Borg/McEnroe-elokuvaa ei nähdä Finnkinon teattereissa.

Finnkino ei hyväksynyt Borg/McEnroe-elokuvan filmivuokrasopimusta normaalein ehdoin, joten Finnkinon teattereissa elokuvaa ei nähdä. Elokuvan voi nähdä Finnkinon paikkakunnilla korvaavissa teattereissa. Nordisk Film päivittää esityspaikat osoitteeseen http://www.nordiskfilm.fi/borgmcenroe

John McEnroe ja Björn Borg

John McEnroe ja Björn Borg. Kuva: Julie Vrabelova/Nordisk Film

- Borg/McEnroe avaa tänään elokuvateattereissa, mutta ei Finnkinon teattereissa. Myöskään kotimaisen Yösyötön kohdalla Finnkino ei ole joustanut vaatimuksistaan, joten sitäkään ei Finnkinon teattereissa nähdä. Tilanne on elokuvayleisön ja -tekijöiden kannalta todella surullinen, toteaa Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman.

- Tuottajan näkökulmasta on todella ikävää, että yleisöltä evätään mahdollisuus nähdä palkittu Borg/McEnroe-elokuva Finnkinon teattereissa. Elokuvasta on tullut meille todella paljon kyselyjä yleisöltä, sitä odotetaan kovasti, pahoittelee elokuvan suomalainen osatuottaja Jarkko Hentula Yellow Film & TV:ltä.

Tanskalaisen Janus Metzin ohjaama Borg/McEnroe kertoo tarinan kahden täysin erilaisen tennislegendan ensimmäisestä kohtaamisesta. Samalla se on tarkkanäköinen kuvaus niistä paineista, joita maailman parhaat urheilijat joutuvat käsittelemään. Elokuva huipentuu ruotsalaisen Björn Borgin (Sverrir Gudnason) ja yhdysvaltalaisen John McEnroen (Shia LaBeouf) ikimuistoiseen mittelöön Wimbledonissa vuonna 1980.

Kaikkien aikojen menestynein suomalainen tennispelaaja Jarkko Nieminen vastasi tennisakatemiansa kautta elokuvan päänäyttelijöiden tennisvalmennuksesta sekä stunt-näyttelijöiden valinnasta. Suomalaisen tenniksen suuruus Veli Paloheimo valmensi McEnroeta esittävää LaBeoufia.

Elokuvan suomalainen osatuottaja on Yellow Film & TV, tuottajina Olli Haikka ja Jarkko Hentula. Suomen elokuvasäätiö on tukenut elokuvaa, ja Yleisradio on ostanut sen Suomen televisio-oikeudet.

Katso Amusa.fi:n arviointi elokuvasta


Dramaattinen tenniselokuva Borg/McEnroe ensi-iltaan 13.10. – katso haastattelut

http://amusa.fi/fin/foorumi/?nid=4448

Elokuvan esityspaikat


Nordisk Film päivittää esityspaikkoja osoitteeseen http://www.nordiskfilm.fi/borgmcenroe

Myös Nordisk Filmin Facebook-sivuilla päivittyy tieto elokuvan esityksistä http://www.facebook.com/nordiskfilmelokuvatJulkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010