Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

Ruokateatterin 2017 esitys nähdään tänä vuonna Kuopion lisäksi Riihimäellä

16.10.2017

Ruokateatterin uusi "Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle" -esitys saa ensi-iltansa Riihimäen Teatterissa 1.11.2017.

Vuoden 2017 alussa Tanssiteatteri Minimi ja Riihimäen Teatteri solmivat kolmivuotisen Akseliteatteri sopimuksen, ja tämän yhteistyön hedelmänä Tanssiteatteri Minimin Ruokateatteri ja Riihimäen Teatteri tuottavat yhdessä Ruokateatterin uuden esityksen. "Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle" -esitystä esitetään marras-joulukuun aikana Riihimäellä ja Kuopiossa yhteensä kolmekymmentä kertaa.

Illallinen yhdelle

Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle. Kuva: Petra Tiihonen

"Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle" sisältää kolme ruokaa ja kolme fyysisen komedian, tanssin ja teatterin keinoin toteutettua esitystä: Illallinen yhdelle, Kattaus kahdelle ja Kokkaus kolmelle. Illan menun toteutuksesta vastaa, korkealaatuisesta ruuastaan tunnetut Kuopion Klubi ja Scandic Riihimäki. Menu on suunniteltu pienoisnäytelmien käsikirjoitusten pohjalta, ja annokset liittyvät esityksien teemoihin.

Illan ensimmäinen pienoisnäytelmä "Illallinen yhdelle" pohjautuu saksalaiseen lyhytelokuvaan Der 90. Geburstag oder Dinner for One, joka on tullut monille tutuksi television uudenvuoden klassikkona. Ohjauksesta vastaa huippusuositun The Artist -teoksen ohjannut sirkustaiteilija Sanna Silvennoinen. Toisen pienoisnäytelmän, "Kattaus kahdelle" on ohjannut komedienne-käsikirjoittaja Johanna Keinänen ja viimeisen "Kokkaus kolmelle" ohjaa riihimäkeläinen Taru Kivinen.

Vuodesta 2008 elämyksiä tarjonnut Ruokateatteri on Suomessa poikkeuksellinen esitysformaatti, jossa ruokailu on osa esityksen juonta. Ruokateatteriformaatin on kehittänyt, Tanssiteatteri Minimistä tuttu, kuopiolainen Liisa Ruuskanen. Tämän vuoden esityksessä Ruuskasen lisäksi lavalla nähdään monilahjakas tanssija Antti Lahti. "Tänä vuonna esityksiin voi ostaa myös VIP-lippuja, joiden haltijoilla on erityinen rooli "Kokkaus kolmelle" -näytelmässä", Liisa Ruuskanen paljastaa.

Esitykset 1.11.-31.12.2017 Riihimäen Teatterissa, Sotku-teatterissa ja Kuopion Klubilla.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010