Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Päällystakki

20.10.2017

Nikolai Gogolin klassikko jälleen teatterissa ja tällä kertaa Kuusankoskella. Päällystakki on komedia ihmisyyden ytimestä ja tämän version päällysmiehenä toimii Kimmo Lavaste.

Päällystakki 1

Päällystakin ehdoton tähti on Aarni Ruuhimäki, joka osassaan Akaki Akakijevits osaa olla niin säällittävä ja surkea sanomatta sanaakaan. Hän onnistuu niin keräämään kaikki säälipisteet, kaikki kymmenen, tässä tapauksessa positiivisessa merkityksessä !

Päällystakki 2

Päällystakki on äärimmäisen vaikuttava näytelmä, missä parasta on se, että työyhteisö jotenkin vain hyväksyy sen, että Akaki nyt on Akaki ja se ei puhu jne. Se, miten joku vain voi olla onnellinen ja tyytyväinen omaan elämäänsä, missä saa syödä perunaa ja syöttää lintuja. Vaikka Akaki joutuukin lopulta puhumaan, niin kyllä se ruumiin kieli on niin pääosassa ja se luonnistuu Aarni Ruuhimäeltä todella hienosti.

Päällystakki 3

Jos Aarni Ruuhimäki keskittyy yhteen vaativaan rooliin, niin muulla porukalla rooleja sitten piisaa ja sekin on eräänlainen taidonnäyte, että vedetään 3-6 erilaista roolia per henkilö. Suorastaan hämmästyttävää, kuinka sitä poistutaan estraadilta ja pölähetään hetkessä takaisin, mutta eri roolissa.

Vielä nostaisin toisen henkilön esiin ja hän on Touko Lehto! Hän vetää KAHDEKSAN roolia! Jokaisen niin tyylillä, että välillä ei uskaltanut silmiään räpäyttää, ettei vaan jää mistään paitsi.

Päällystakki 4

Jälkeen päin mietin, oliko ohjaaja kysynyt: Kukas tämän roolin hoitaisi? - Minä, sanoo Touko.
Vai: Ottaisko Touko tämänkin roolin? - No, mikäs siinä.

Päällystakki herättää miettimään, se revittelee kaikkia tunteita, kun naurattaa ja sitten itkettää, säälittää ja vihastuttaa. Se pistää menemään omaan itteensä ja tutkiskelmaan omia käsityksiään.
Mie nyt oikein toivon, että mahdollisimman moni menisi ja näkisi tämän tarinan Akakista, hänen päällystakistaan, joka saa ihmiset käyttäytymään monin eri tavoin.

Kuvat: Elina Winne

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010