Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

Borg/McEnroe -elokuvalle 18 uutta esityspaikkaa

20.10.2017

Suomalaista tennisosaamista hyödyntäneelle Borg/McEnroe -elokuvalle on saatu uusia esityspaikkoja ajalle 20.– 26.10. Finnkino ei ole tullut vastaan vaatimuksissaan, joten Finnkinon teattereissa elokuvaa ei edelleenkään nähdä.

Lista kaikista korvaavista elokuvateattereista ja esityspaikoista löytyy alla. Esityspaikat löytyvät myös oheiselta nettisivulta, jota päivitetään jatkuvasti: http://www.nordiskfilm.fi/borgmcenroe

Borg/McEnroe, Björn Borg

Sverrir Gudnason. Kuva: Julie Vrabelova/Nordisk Film

Elokuvien esityspaikat 20.-26.10.


Espoo, Kannukino 20.10.
Espoo, Kino Tapiola
Helsinki, Bruno PopUp-kino 21.10.
Helsinki, Kino Engel
Helsinki, Korjaamo
Hämeenlinna, Bio Rex
Imatra, Bio Vuoksi
Järvenpää, Studio
Kaarina, Piispanristi
Kirkkonummi, Kino
Kotka, Trio
Kuopio, Kuvakukko
Lahti, Kino Iiris
Lappeenranta, Saimaan Ammattiopiston auditorio 21.10. (KinoPattery - kiertue)
Lohja, Vaakuna
Maarianhamina, Bio Savoy
Pietarsaari, Kino City
Porvoo, Bio Rex
Rauma, Iso-Hannu
Rovaniemi, Bio Rex
Tammisaari, Bio Forum
Tampere, Niagara
Vaasa, Gloria
Vaasa, Ritz 22.10.
Vantaa, Bio Grand
Vihti, Vihdin Kino
Virrat, Virtain Pirtti 25.10.

Nordisk Film päivittää esityspaikkoja osoitteeseen http://www.nordiskfilm.fi/borgmcenroe

Myös Nordisk Filmin Facebook-sivuilla päivittyy tieto elokuvan esityksistä http://www.facebook.com/nordiskfilmelokuvat

Elokuvan synopsis


Wimbledon, 1980. Sateisin kesä vuosikymmeniin. Kaikki odottavat, että maailman paras tennispelaaja Björn Borg korjaa viidennen Wimbledon-voittonsa. Mutta kulissien takana tapahtuu. Vain 24-vuotias Borg on maailman johtavia ikoneita. Hän on myös lähellä uransa loppua, väsynyt ja pelkojen riivaama. Hänen pahin kilpailijansa, nuori ja lahjakas John McEnroe, 20, on päättänyt syrjäyttää entisen sankarinsa Wimbledonin valtaistuimelta. Heidän keskinäinen kisansa huipentuu legendaariseen kaksintaisteluun Wimbledonissa vuonna 1980. Tämä on tarina kahdesta miehestä, joista tuli legendoja – ja hinnasta, jonka he siitä maksoivat.

Kylmähermoisen Björn Borgin roolissa nähdään islantilais-ruotsalainen Sverrir Gudnason. Hän on esiintynyt mm. Wallander-elokuvissa. Tulisieluista John McEnroeta esittää mm. Transformers-elokuvista tuttu Hollywood-näyttelijä Shia LaBeouf. Borgin valmentajan Lennart Bergelinin tennistossuihin astuu Hollywood-konkari Stellan Skarsgård. Elokuvan tanskalaisohjaaja Janus Metz tunnetaan vuonna 2010 valmistuneesta dokumentista Armadillo, joka seuraa tanskalaissotilaita komennuksella Afganistanissa.

Kaikkien aikojen menestynein suomalainen tennispelaaja Jarkko Nieminen vastasi tennisakatemiansa kautta elokuvan päänäyttelijöiden tennisvalmennuksesta sekä stunt-näyttelijöiden valinnasta. Suomalaisen tenniksen suuruus Veli Paloheimo valmensi McEnroeta esittävää LaBeoufia.

Niemisen ja Paloheimon lisäksi elokuvaa oli tekemässä tamperelainen tennispelaaja Henrik Sillanpää. Hän toimi Borgia esittävän Sverrir Gudnasonin stunt-pelaajana. Sillanpää debytoi Davis Cupissa vuonna 2015.

Elokuvan suomalainen osatuottaja on Yellow Film & TV, tuottajina Olli Haikka ja Jarkko Hentula. Suomen elokuvasäätiö on tukenut elokuvaa, ja Yleisradio on ostanut sen Suomen televisio-oikeudet.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010