Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailu huipentuu marraskuussa - ennätysmäärä osallistujia

22.10.2017

Miltä tulevaisuuden musiikki kuulostaa? Minkälaista musiikkia 10-19-vuotiaat tulevaisuuden säveltäjänimet tekevät? Ennätyksellisen osallistumisinnokkuuden saavuttanut III Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailu huipentuu finaalikonsertteihin keskiviikkona 8.11. Kotkan konserttitalolla ja torstaina 9.11. Kouvolassa Kuusankoskitalolla.

Jännitystä pidetään yllä viimeiseen asti: kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan Kouvolan finaalikonsertin jälkeen, kun tuomaristo on tehnyt lopullisen päätöksensä kilpailun lopputuloksesta.

Kymi Sinfonietta

Kymi Sinfonietta. Kuva: Yle.fi

Huippujännittävien finaalikonserttien orkesterina on Kymi Sinfonietta kapellimestarina Atso Almila. YLE radioi Kouvolan finaalikonsertin 9.11. suorana lähetyksenä. Kilpailu on ainoa laatuaan Suomessa ja harvinaisuus myös kansainvälisesti.

Nyt kolmatta kertaa järjestettävään ainutlaatuiseen kansalliseen sävellyskilpailuun saapui kaiken kaikkiaan 42 sävellystä eri puolilta Suomea. Niistä kilpailutuomaristo valitsi keväällä 2017 finaaliin yhteensä kymmenen teosta, viisi sävellystä sekä 10–14-vuotiaiden että 15–19-vuotiaiden ikäsarjaan.

Marraskuun finaalikonserteissa esitettävien loppukilpailuteosten joukosta löytyy sävellyksiä sekä orkesterille että kamariyhtyeille.

Nuorempien sarjan finalistit ovat Ville Karhunen (Helsinki), Maxim Larionov (Helsinki), Lauri Mäki-Kojola (Seinäjoki), Joonas Pesonen (Helsinki) ja Paulus Rannankari (Kuopio) ja vanhempien sarjassa finaaliin valittiin Teemu Heinonen (Parolannummi), Ossi Hiltunen (Helsinki), Niilo Korsulainen (Oulu), Touko Niemi (Helsinki) ja Veikko Valanne (Espoo).

Kilpailun tuomariston jäsenet Atso Almila, Markus Fagerudd, Kimmo Hakola, Kirmo Lintinen ja Lotta Wennäkoski lukeutuvat maamme nimekkäimpään säveltäjäkaartiin. Säveltäjyyden ohella kilpailun tuomariston jäseniä yhdistää aito kiinnostus lasten ja nuorten luovaa musiikillista ajatusmaailmaa kohtaan. Atso Almila myös johtaa finaalikonsertit.

Atso Almila

Atso Almila. Kuva: Kouvolan Sanomat

Finaalikonserttitunnelmaan pääsee virittäytymään myös radion puolella, sillä YLE radioi Kouvolan finaalikonsertin 9.11.suorana lähetyksenä.

Kilpailu on finalisteille pedagoginen prosessi


Sävellyskilpailu on finalisteille pedagoginen prosessi, sillä he osallistuvat oman teoksensa harjoitusprosessiin finaalikonserttiviikolla ja pääsevät kommunikoimaan teoksistaan ja niiden lopullisesta esitysmuodosta kapellimestarin ja orkesterin kanssa sekä kuulemaan sävellyksensä ensimmäistä kertaa elävän orkesterin esittämänä.

Palkinnoiksi on luvassa mm. sävellyksenopetusta, sillä kilpailun avulla halutaan ensisijaisesti kannustaa lapsia ja nuoria eteenpäin säveltäjyyden tiellä. Monet edellisten kilpailujen finalisteista ovat sanoneet, että jo finaaliin pääsy ja oman teoksen kuuleminen ammattiorkesterin esittämänä
on ollut heille voitto.Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010