Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

Pekka Haavisto kulkee uutuusteoksessaan suomalaisuuden jäljillä

26.10.2017

Pekka Haavisto kertoo Lipunnostossa (Kirjapaja) omista liputuspäivien tunnelmistaan ja pohtii, mitä nuo päivät meille oikeastaan merkitsevät. Haavisto kulkee kirjassaan yksityisissä maisemissa ja yleisessä – historiassa ja nykyajassa. Matkaa tehdään niin YK:n jeeppisaattueessa Bagdadissa kuin isän Fiatilla kesänviettoon Teiskoon.

”Heräämme liputuspäivän aamuun, katsomme ikkunasta ja kysymme: mille tänään liputetaan? Sama kysymys on ollut mielessäni tätä kirjaa kirjoittaessani”, Pekka Haavisto kirjoittaa. Liputuspäivät herättävät eloon historian tapahtumia ja muistuttavat kansakunnalle tärkeistä ihmisistä, mutta niihin liittyy paljon myös omia mielikuvia, ajatuksia ja tunteita. Kun Suomen lippu liehuu, näemme siinä sekä kansallisen symbolimme että omia muistojamme.

Lipunnosto on tutkimusmatka Suomeen ja maailmaan. ”Emme ole eläneet sadan vuoden yksinäisyyttä vaan sadan vuoden yhteistyön”, Haavisto kirjoittaa, viitaten suosikkikirjaansa Gabriel García Márquezin Sadan vuoden yksinäisyyteen. Millaista tarinaa haluamme Suomesta itsellemme ja muille kertoa? Entä millaisille asioille haluamme nyt ja tulevaisuudessa liputtaa?, pohtii Haavisto teoksessaan.Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Pekka Haavisto, Lipunnosto - ja räätälin viisaus

Pekka Haavisot, Lipunnosto - ja räätälin viisaus. Kirjapaja

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010