Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Juha Vainion tarina Rauman kesäteatteriin - Sellaista elämä on

31.10.2017

Rauman Kaupunginteatterin Fåfängassa sijaitsevassa kesäteatterissa nähdään ensi kesänä Sellaista elämä on –musiikkinäytelmä. Sellaista elämä on -musiikkinäytelmän Rauman kesäteatteriin käsikirjoittavat Mikko Kivinen ja Otto Kanerva. Kivinen myös ohjaa näytelmän.

Kyseessä on tarina Juha Vainiosta, henkilöstä laulujen ja tekstien takana. Runsaasti musiikkia sisältävässä näytelmässä käsitellään niin hänen nuoruuttaan kuin myös uran vauhdikasta nousukautta sekä raitistumisen jälkeistä seesteisempää vaihetta.

Juha Vainio

Juha Vainio. Kuva: Kymppiheikin musiikkikauppa

Juha “Junnu” Vainio (1938-1990) oli yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä suomalaisista sanoittajista. Uransa aikana hän ehti tehdä lähes 2500 sanoitusta tai sävellystä, joiden joukossa on useita lähes jokaiselle suomalaiselle tuttuja hittejä.

Reilut kymmenen vuotta sitten uutisoitiin Juha Vainiosta kertovan, Sellaista elämä on -elokuvan toteuttamisesta. Kyseinen elokuva ei kuitenkaan koskaan valmistunut. Elokuvaprojektissakin käsikirjoittajan ja ohjaajan rooleissa mukana ollut Mikko Kivinen pääsee nyt viimeistelemään tuolloin kesken jääneen projektin Rauman kesäteatterissa.

- On hienoa päästä toteuttamaan Juha Vainion tarina Raumalla. Tuleva kesä on minulle jo viides Rauman kesäteatterissa, joten paikka on tuttu ja tiedän, että täällä fasiliteetit ovat kunnossa. Välineinä elokuva ja teatteri ovat niin erilaisia, että sellaisenaan elokuvan käsikirjoitusta ei yritetäkään käyttää. Merkittävin yksittäinen ero on varmasti se, että elokuvan käsikirjoituksessa oli mukana Junnun musiikkia ilman laulua. Musiikkinäytelmässä Junnun musiikki sanoituksineen taas on tärkeä osa toteutusta, Kivinen kertoo.

Juha Vainion roolissa nähdään Heikki Mäkäräinen, joka lienee suurimmalle osalle televisiokatsojista tutuin Elisan Hintasaarnaajana. Mäkäräinen esiintyy parhaillaan myös Tampereen Teatterin Cats-musikaalissa.

Rauman kesäteatterin lavalla nähdään myös parhaiten iskelmälaulajana tunnettu Annika Eklund, joka ihastutti Raumalla jo kesällä 2014 suositussa Suklaasydän –musiikkinäytelmässä. Ilkka Merivaara muistetaan muun muassa televisiossa yhä uusintoina pyörivän Kumman kaa -sarjan Vesana.

Työryhmän täydentävät näyttelijäpariskunta Elina Lähde ja Petja Lähde. Myös kirjailijana tunnetulle Petjalle tuleva kesä on toinen Raumalla; hän näytteli Fåfängassa kesällä 2012 Kirkan musiikkia sisältäneessä Hetki lyö -näytelmässä. Elina taas on nähty aiemmin mm. Helsingin Kaupunginteatterissa ja Samppalinnan kesäteatterissa.

Sellaista elämä on -musiikkinäytelmä saa ensi-iltansa Rauman kesäteatterissa 15. kesäkuuta. Tulevana kesänä esityskautta on yleisön toiveiden mukaisesti pidennetty; juhannusviikon esitystauon jälkeen esityksiä jatketaan aina elokuun 11. päivään saakka.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010