Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Wienin filharmonikot kapellimestarinaan Zubin Mehta tähdittää Tampere-talon konserttikevättä

1.11.2017

Tampere-talo saa orkesterivieraan maailman huipulta, kun Wienin filharmonikot saapuvat konsertoimaan ensimmäistä kertaa Tampereelle 28.4.2018. Kapellimestari Zubin Mehta johtaa konsertissa orkesteria ensimmäisen kerran Suomessa.

Muihin Tampere-talon kevään huippuhetkiin lukeutuvat muun muassa Tommy Hellstenin ja Tommi Kaleniuksen huippusuosittu Kasvotusten-ilta ja David Bowien musiikille omistettu konsertti, jota johtaa Bowien ystävä ja tuottaja Tony Visconti.

Wienin filharmonikot

Wienin Filharmonikot. Kuva: tripsteri.fi

Helmikuussa ensi-iltansa saa Tampereen Oopperan suurproduktio, Olli Kortekankaan säveltämä Veljeni vartija. Tampere-talon kevään ohjelmisto täydentyy vielä talven kuluessa.

Huippuorkesterin ja kapellimestarilegendan ensimmäinen yhteisesiintyminen Suomessa


Zubin Mehtan ja maailman laajuisesti televisiosta tutun Wienin filharmonikkojen Tampere-talon konsertti lauantaina 28.4. on heidän ensimmäinen yhteisesiintymisensä Suomessa.

Wienin filharmonikot on valittu maailman kolmanneksi parhaaksi orkesteriksi Gramophone-lehden kriitikkoäänestyksessä. Mehta on lähes 60-vuotisella urallaan johtanut mm. Los Angelesin ja New Yorkin filharmonikoita ja toiminut Israelin filharmonisen orkesterin johdossa vuosikymmenten ajan.

Konsertissa kuullaan rakastetut klassikot Bernsteiniltä (sinfonia No 1, “Jeremiah”) ja Mahlerilta(sinfonia No 5). Solistina loistaa maailman konserttilavoilta tunnettu mezzosopraano Elisabeth Kulman. Orkesterin Tampereen vierailua tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö. Konsertin tuottaa Tampere-talo.

”Ison salin erinomainen akustiikka ansaitsee myös kansainvälisiä tähtiorkestereja vieraakseen. Wienin filharmonikkojen konsertti Tampereella on historiallinen tapaus, josta olemme ylpeitä, sanoo ohjelmapäällikkö Timo Suomi.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010