Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

95-elokuvan musiikkivideolla muistellaan kultahuumaa

6.11.2017

Joulukuussa ensi-iltansa saavasta 95-elokuvasta on julkaistu musiikkivideo. 95-elokuvan virallinen tunnuskappale on JVG:n (Feat. Vesala) Hombre, jonka musiikkivideolla liikutaan kultahuumasta tutuissa maisemissa ja nähdään ennennäkemätöntä materiaalia elokuvasta.

Videolla nähdään ensimmäinen cameoroolivilahdus ainakin yhdestä 95-mestaruusjoukkueen legendaarisista pelaajista. Elokuvan virallinen juliste on myös julkaistu tänään.JVG:n 95-muisto ei unohduVilleGalle pelasi jääkiekkoa Jokereissa A-junioreihin asti kunnes musiikkiura vei mennessään. Jalkapallo on taas ollut aina enemmän Jaren juttu. Silti kumpikin miehistä muistaa tarkalleen, miltä 95-voitto tuntui. ”Maailmanmestaruuden jälkeisenä päivänä laulettiin koulussa ”Suomi on uusi maailmanmestari”. Vaikka oltiin vasta tokalla luokalla, niin sitä ei unohda koskaan,” Jare ja VilleGalle muistelevat 7.5.1995 jälkeistä koko maan vallannutta kultahuumaa.

95 juliste

Kuva: Yellow Film

Hombre-kappaleella vierailee myös Paula Vesala. Vesalalle kappale kertoo siitä, kuinka ystävät tukevat toisiaan vaikeinakin aikoina. ”Hombre kuvaa mulle sitä, kuinka ystäväporukassa on vuosien mittaan muodostunut joukkuehenki, jossa jokainen on yhtä tärkeä osa jengiä. Se kertoo sisaruudesta ja veljeydestä.”

Videolla nähtävät 95-takit voi huutaa omakseenArtistit ovat mukana tukemassa nuoriso-, nais- ja vammaisurheilua, ja musiikkivideolla Jaren, VilleGallen ja Vesalan uniikit, ”95” design-takit voi huutaa omakseen huuto.net:ssä (linkit alla). Takit on tehnyt nuori suomalainen suunnittelija Eetu Räisänen. Räisänen on suunnitellut vaatebrändi AITO Studios:n kautta vaatteita aikaisemmin mm. Cheekille, Sannille ja Elastiselle.

”Halusin yhdistää jääkiekon ja katumuodin saumattomaksi kokonaisuudeksi. Takkien selkämykseen on ikuistettu 95-turnauksen Suomen erätulokset. Kultaisena kiiltävä printti kuvastaa sitä omaperäisyyttä, jota artisteillakin on. AITO Studios saa inspiraationsa suurista suomalaisista vaikuttajista – niin tässäkin projektissa,” Räisänen kertoo.

95-elokuva

Juha Ylönen (Tommi Lipasti) ja Timo Jutila (Joel Hirvonen). Kuva: Yellow Film & TV / Tommi Hynynen

Huutokaupasta saadut varat menevät lyhentämättömänä
hyväntekeväisyysyhdistys Finnish Flash ry:lle. Vuonna 1994 perustettua yhdistystä olivat perustamassa kiekkonimet Teemu Selänne, Waltteri Immonen, Markus Ketterer, Petteri Immonen ja Keijo Säilynoja.

Fiktiivinen 95 on elokuva kiekosta ja kansakunnasta. Se kertoo moniulotteisen tarinan siitä, miten Suomesta tuli jääkiekon maailmanmestari ensimmäistä kertaa ja miten se vaikutti suomalaiseen kansaan. Elokuvan on ohjannut Aleksi Mäkelä ja sen ovat tuottaneet Olli Haikka, Jarkko Hentula ja Marko Talli Yellow Film & TV:stä. Käsikirjoituksen ovat tehneet Joona Tena, Tatiana Elf ja Juha Karvanen. Elokuvan jääkiekkoasiantuntijana toimi 95-mestarijoukkueessa pelannut Jere Lehtinen.

Elokuvan levittää SF Studios ja sen televisio-oikeudet on ostanut TV5. Elokuva on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. 95-elokuvan musiikkivideon on tuottanut Vaisto Creative yhteistyössä Yellow Film & TV:n kanssa.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010