Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

Teatteria, taikuutta ja sirkusta yhdistävä The Outsider tekee suurimman Venäjällä nähdyn suomalaisen teatterikiertueen

6.11.2017

Maailmalla kehuja keränneellä taikuri Janne Raudaskoskella on takanaan loppuunmyytyjä kiertueita Kiinassa, esityksiä Lontoossa, New Yorkissa, Manilassa ja Bogotassa. Nyt hänen The Outsider nähdään 15 kaupungin kiertueella Venäjän suurissa teatterisaleissa marras-joulukuussa. Kyseessä on suurin venäjällä nähty suomalaisen teatteriesityksen kiertue.

Katso esityksen traileri tästä:


Taikateatteri 13:n The Outsider sai kantaesityksensä Espoon Kaupunginteatterissa jo vuonna 2011. Sittemmin esitys on käännetty jo kuudelle kielelle ja se on saanut seisovia aplodeja ja ylistäviä palautteita mm. Kolumbiassa, Englannissa, Ruotsissa, Italiassa ja Liettuassa. Suomessa esityksiä on nähty mm. Kansallisteatterin ja Svenska Teaternin suurilla näyttämöillä.

The Outsider kertoo tarinan miehestä, joka ei ole tästä maailmasta. Esitys johdattelee katsojansa komiikan, tragedian ja absurdien tilanteiden kautta pohtimaan nykyihmisen elämänmenoa ja siitä vieraantumista. The Outsider on aikuisten satu, jossa teatteri ja elokuva yhdistyvät taikuuden, teknologian ja klovnerian keinoin. Maailmalla menestystä niittänyt esitys lainaa Charles Chaplinin ja Buster Keatonin mykkäfilmien kuvakieltä ja tuo sen tähän päivään. Janne Raudaskoski muuntautuu The Outsiderissa 40 eri rooliin.

The Outsider

Kuva: The Outsider

“The Outsider -hahmo ja esitys ovat syntyneet ajatusleikistä: miten naiivi, lapsenomainen hahmo kokisi maailman ilmiöt kohdatessaan ne ensimmäistä kertaa. ” kertoo Janne Raudaskoski.

The Outsider kiertää Venäjällä 19.11.–9.12.2017. Kiertue käsittää 15 isoa konserttisalia, salien ollessa 600-1300 paikkaisia. Kiertueelle matkaa yhdeksän hengen miehistö, joista kolme on Suomesta ja loput Venäjältä. Kilometrejä kiertueella Venäjällä kertyy noin 10 000. Esityskaupungit ovat Tšeljabinsk, Jekaterinburg, Perm, Iževsk, Kazan, Samara, Penza, Tambov, Voronež, Tula, Jaroslav, Ivanovo, Rostov, Krasnodar ja Stavrolop.

Esityksestä sanottua:


“Ihmeellisintä on Janne Raudaskosken muokkautuminen rooliin jos toiseenkin. Enempää en kerro, menkää itse nauttimaan.”
- Jussi Tossavainen, Helsingin Sanomat

”Kekseliästä ja loppuun asti suunniteltua viihdettä, jonka yleisö palkitsi seisaaltaan taputtaen.”
- Tomas Larsson, Östersunds-Posten (Ruotsi)

“Samaan aikaan hauska ja vakava, lennokas ja maanläheinen; surullinen mutta silti lohduttava. Tunteiden ja aistien tasolla upean yltäkylläinen.”
- Chris Owen, Nouse (UK)

"Esitys on täydellisyyteen asti viimeistelty tekninen ihme. Se onnistuu siirtämään katsojat väärentämättömään onnen tila
- Bodil Juggas, Arbetarbladet (Ruotsi)

Janne Rauduskoskesta


Vuoden taikuriksi vuonna 2014 valittu Janne Raudaskoski on toiminut ammattitaikurina jo vuodesta 1997. Suomen ja Pohjoismaiden taikurikilpailuja voittanut Janne on kehittänyt ainutlaatuisen esittävän taiteen muodon, joka yhdistää taitavasti taikuutta, klovneriaa, elokuvaa ja teatteria.

Nurmijärveltä kotoisin oleva Janne nimittää esityksiään elämysteatteriksi. Oman yrityksensä toimitusjohtajana työskentelevällä, monipuolisella miehellä on ohjelmistossaan kaksi elämysteatteriesitystä: kokoperheen tarina Watti Walopää ja kadonnut hehku sekä aikuisille ja nuorisolle suunnattu The Outsider.

Esitykset ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta myös kansainvälisesti. Espoon kaupunginteatterissa 2011 ensiesityksensä saanut The Outsider on lukuisten Suomen esitysten lisäksi ehtinyt matkaamaan jo Italiaan, Liettuaan, Venäjälle ja useaan otteeseen Ruotsiin. Vuoden 2015 syksyllä The Outsider oli mukana maailman suurimmilla taidefestivaaleilla Edinburghissa ja maaliskuussa 2016 sillä oli viisi loppuunmyytyä esitystä Kolumbian isoilla Iberoamericano de Teatro de Bogota –festivaaleilla.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010