Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

#SUOMI100-räppiä - musiikkivideo lappeenrantalaiselta Kimpisen koululta

9.11.2017

Kimpisen koulun 4. ja 6. musiikkiluokka julkaisivat #SUOMI100 -musiikkivideon verkkoyhteisöpalvelu Youtubessa maanantaina 6.11.2017. Räpin on säveltänyt ja sanoittanut 4M-luokan oppilas Joel Puranen (10v) ja sillä juhlistetaan satavuotiaan Suomen juhlavuotta sekä Lappeenrannan musiikkiluokkien 50-vuotistaivalta. Nykyinen 4M-luokka on Lappeenrannan 50. musiikkiluokka ja 6M-luokka on heidän kummiluokkansa.

Videon tuotannosta ovat vastanneet musiikkiluokkien opettajat Hanna Hyvärinen ja Elisa Malmi. Videon käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastannut Hyvärinen on erityisen tyytyväinen lopputulokseen:

- Aivan mieletön projekti! Tämän jälkeen oppilaat ja myös me opettajat katsomme musiikkivideoitakin uusin silmin!

Kimpisen koulun oppilaita

Thomas Mälkiä (vas.), Joel Puranen ja Paulus Turunen. Kuva: Hanna Hyvärinen

Videolla laulaa ja tanssii 50 oppilasta. Noin kolmen minuutin mittaisen musiikkivideon eteen on tehty paljon työtä. Kaikilla oppilailla oli kahdet eri esiintymisvaatteet, joissa oli ennalta määrätty sinivalkoiseen juhlavuoteen sointuva värimaailma. Hupparien ja cappien lisäksi jokaiselle tarvittiin juhla-asut sekä -kampaukset videon juhlakohtausta varten.

Videon tanssikoreografian suunnitteli ja kävi harjoituttamassa Katja Puranen Tanssistudio TwoStepistä. Tansseja harjoiteltiin monta kertaa koulupäivien aikana.

Idea musiikkivideon tekemiseen syntyi kesällä, kun Joelin säveltämä räppi oli esitetty Lappeenrannan Linnoituksen kesäteatterilla Kimpisen koulun kevätjuhlassa. Räppi sai suuren suosion ja moni toivoi kuulevansa sen uudelleen. Kevätjuhlaesityksen seurauksena räppiä on kyselty myös muihin kouluihin esitettäväksi itsenäisyysjuhlassa. Tilaus räpin julkaisemiselle oli siis jo olemassa.

- Meidän tulee tarttua ilmiöihin, jotka lähtevät oppilaan omasta halusta luoda jotakin uutta. Tällaisista projekteista opitaan ja kasvetaan enemmän kuin mistään, mitä oppikirjoista voi opiskella, Hyvärinen toteaa.

#SUOMI100 –räpin 10-vuotias säveltäjäkin on erityisen tyytyväinen lopputulokseen:


- Mie olen ihan innoissani tästä. Video on tosi hieno, se ylitti kaikki omat odotukset.

- Parasta projektissa on ollu kuvauspäivät ja se, kun itse pääsi näkemään videon ensimmäistä kertaa. Se vaan tuntui niin hienolta.

Joel pohtii, millainen suosio videolle mahtaa tulla:

- Mie koko ajan mietin, tuleeko paljon näyttökertoja ja tykkääköhän ihmiset siitä. Ainakin kaverit on suhtautunu myönteisesti ja isommat on tsempannu.

- Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Aion jatkaa räppien tekemistä ja pyrkiä parempaan!

Katso video:
Hyvärinen on erityisen tyytyväinen myös oppilaiden kehittymiseen videoprojektin aikana:

- On ollut upeaa seurata Joelin ammattimaista työskentelyä sekä musiikkistudiolla että kuvauspaikoilla. Myös Thomas Mälkiä (6M) sekä Paulus Turunen (6M) kehittyivät räppäreinä projektin aikana.

Musiikkivideo kuvattiin syyskuussa kahtena päivänä kolmessa eri paikassa: Kimpisen koululla, Myllysaaren uimarannalla sekä Lappeenrannan Raatihuoneella. Videon teknisestä tuotannosta on vastannut lappeenrantalainen HiskiShow.

- Kimpisen koulun ei ollut mahdollista rahoittaa musiikkivideoprojektia. Useat eri yritykset ja yksityishenkilöt halusivat kuitenkin sponsoroida, mikä mahdollisti yhteistyön ammattivideokuvaaja Hiski Hämäläisen kanssa, Hyvärinen iloitsee.

Joel Puranen lähtee edustamaan Lappeenrantaa Suomen lasten itsenäisyysjuhlaan Helsingin säätytalolle 5.12. Joel vie tuliaiseksi juhlaan uunituoreen musiikkivideonsa, joka on myös hyväksytty osaksi valtioneuvoston virallista Suomi 100 –ohjelmaa.Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010