Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Heinähatun ja Vilttitossun upouusi elokuva ensi-iltaan 24.11. – katso haastattelut ja tunnelmat

9.11.2017

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset on Anna Dahlmanin ohjaama elokuva, joka perustuu Tiina ja Sinikka Nopolan suosittuun kirjasarjaan ja samannimiseen teokseen. Katso Amusan kuusi haastattelua.

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubens, tekijät

Kuva: Jouni Hakkarainen

Amusan toimittaja Jouni Hakkarainen oli tänään torstaina 9.11. katsomassa pressinäytöksessä Anna Dahlmanin ohjaaman koko perheen elokuvan. Rooleissa Heinähattuna ja Vilttitossuna nähdään lapsinäyttelijät Ella Kangas ja Emily Shipway. Aikuisrooleissa puolestaan heiluvat muun muassa Niina Lahtinen, Joonas Nordman, Aku Hirviniemi, Janne Kataja, Kiti Kokkonen, Pekka Strang, Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä.Elokuvassa Kattilakosken perhe päättää lähteä kesällä lomailemaan huvilalle, mutta he päätyvätkin vahingossa sattuman kautta viereiselle mummonmökille. Perheen kohellusten usein työllistämä poliisikaksikko, Isonapa ja Rillirousku, puolestaan päätyvät vahingossa samaisen sattuman kautta mummonmökin sijasta perheen varaamalle huvilalle. Väärissä paikoissa majoittuvat molemmat osapuolet luulevat olevansa lomalla toisistaan, mutta he päätyvätkin läheisiin tekemisiin.

Mielestäni Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset on hauska hyvän mielen elokuva. Kataja ja Hirviniemi esiintyvät leffassa höhlinä poliiseina – moinenhan kuulostaa huvittavalta jo paperillakin! Lapsinäyttelijät Emily Shipway ja Ella Kangas puolestaan ihastuttavat luonnollisuudellaan ja istuvat rooleihinsa mainiosti.

Soisin hyvin mielelläni näille lapsille ja koko työryhmällä jatko-osan jos toisenkin. Tällaisia kesäisiä, harmittomia ja viattomia viihdetapauksia ei voi koskaan olla liiaksi – ja tällä hetkellä väittäisin, että näistä on jopa kipeästi puutetta.

Hyvä sananen täytyy sanoa myös pressitilaisuuden annista ja tekemistäni haastatteluista. Koko työryhmä oli hyväntuulista ja ystävällistä – elokuvan iloinen meininki tuntui jatkuvan myös kulisseissa. Voin vain kuvitella, millainen henki porukalla oli kuvauksissa. Hyvä fiilis nimittäin välittyi sekä elokuvasta että nyt sen jälkimainingeista.

Alla tekemäni haastattelut. Kiitos vielä kerran kaikille haastatelluille!

Niina Lahtinen vastaa, voisiko hän osallistua Putoukseen, sekä joutuu Akun videohäiriköinnin uhriksi

Putoukseen kiinnitetty Kiti Kokkonen miettii syitä useisiin lapsiystävällisiin projekteihinsa ja nimeää suosikkisketsihahmonsa Putouksesta

Anna Dahlman kertoo elokuvan taustoja ja puhuu suhteestaan huumoriin

Ihastuttavat Ella Kangas ja Emily Shipway kertovat perheidensä ja koulujensa suhtautumisesta elokuvarooleihinsa sekä pohtivat tulevaisuuden ammattejaan

Tiina ja Sinikka Nopola puhuvat kirjasarjansa syntyhetkistä ja kirjoitusmetodeistaan

Janne Kataja ja Aku Hirviniemi muistelevat yhteistä historiaansa ja avautuvat elokuvaprojektin kiroilurangaistuksista--Jouni Hakkarainen

Jouni Hakkarainen

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010