Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

III Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailu huipentui tulosten julkistamiseen

10.11.2017

III Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailu on ratkennut. Tulosten julkistaminen ja palkinto-jenjako tapahtui Kouvolassa, Kuusankoskitalolla torstaina 9.11. pidetyn toisen finaalikonsertin jälkeen.

Uuno Klami -sävellyskilpailu finalistit

. Kuva:
Sävellyskilpailun finalistit. Kuva: Petri Hurme

Tuomaristo, johon kuuluvat Lotta Wennäkoski (puheenjohtaja), Atso Almila, Markus Fagerudd, Kimmo Hakola, Kirmo Lintinen on jakanut palkintosijat seuraavasti:

10–14-VUOTIAIDEN SARJA:
I sija: Maxim Larionov (Helsinki): The Sunny Day
II sija: Lauri Mäki-Kojola (Seinäjoki): Sinfonia no. 1 d-molli, 1. osa
III sija: Joonas Pesonen (Helsinki): Metsä, sarja orkesterille

15–19-VUOTIAIDEN SARJA:
I sija: Ossi Hiltunen (Helsinki): Landet som icke är
II sija: Touko Niemi (Helsinki): Sinne ja takaisin - sinfoninen runo
III sija: Niilo Korsulainen (Oulu): Adagio ja fuuga jousikvintetille fis-molli Op. 18

Palkinnoiksi jaettiin sävellyksenopetusta sekä musiikkipalkintoja kaikille finalisteille. Lisäksi Kouvolan ja Kotkan kaupungit jakoivat kaikille finalisteille tunnustuspalkinnot.

Tuomaristo luonnehti sävellyskilpailun saldoa seuraavasti: "Kilpailun finaalin sävellykset ulottuivat tällä kertaa wieniläisklassismista aina modernistiseen ilmaisuun saakka, peli- ja elokuvamusiikkia unohtamatta. Teosten perusteella nuoret säveltäjät sekä toteuttavat musikaalisuuttaan vapautuneesti että operoivat jo varsin hallitusti valitsemassaan musiikkityylissä tai lajityypissä. Tämän-kertaisessa sävellyskilpailussa kiinnitti huomiota myös se seikka, että nuorten säveltäjien nuottikuva on aiempaa selkeämpää ja informatiivisempaa. Tästä on hyvä jatkaa."

Uuno Klami -sävellyskilpailu, voittajat 15-19 v

15-19-vuotiaiden sarjan voittajat. Kuva: Petri Hurme

Kolmatta kertaa järjestettyyn harvinaislaatuiseen kansalliseen sävellyskilpailuun saapui kaiken kaikkiaan 42 korkeatasoista sävellystä eri puolilta Suomea. Kilpailun tarkoituksena oli innostaa lapsia ja nuoria sävellysharrastuksen pariin, ja tuoda nuoria musiikin tekijöitä sekä heidän teoksi-aan paremmin esille.

Finalistit kilpailivat kahdessa eri kategoriassa: 10–14-vuotiaiden sekä 15–19-vuotiaiden ikäsarjassa. Kymi Sinfonietta esitti finaaliin päässeet teokset kapellimestari Atso Almilan johdolla Kotkassa 8.11 ja Kouvolassa 9.11. YLE radioi Kouvolan finaalikonsertin suorana lähetyksenä.

Kaikki kymmenen nuorta säveltäjää, joiden teokset olivat finaalissa, osallistuivat kilpailuviikolla tiiviisti orkesteriharjoituksiin. Samalla he pääsivät keskustelemaan teoksista ja säveltämisestä kapellimestarin, orkesterin muusikoiden sekä toistensa kanssa, ja heille tarjoutui ainutlaatuinen tilaisuus kuulla sävellyksensä orkesterin esittämänä paitsi finaalikonserteissa myös niitä edeltävissä orkesteriharjoituksissa.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010