Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Linnateatterin Tilanne päällä -uutuuskomediassa sukelletaan kuvausten kulisseihin

13.11.2017

Helmikuussa 2018 nähdään Domino-salissa Linnateatterin ensimmäinen oma ensi-ilta. Supersuosittuun tilannekomediaan kuvataan päivällä viimeisiä kohtauksia, jotta illalla televisiosta tuleva jakso olisi ajan hermolla. Yhtäkkiä kovalevy rikkoutuu ja koko ennakkoon kuvattu jakso menetetään!

Ei siis auta muu, kuin esittää koko jakso suorana prime time –aikaan… Kanta-esityksensä saava Tilanne päällä -komedia on Mika Eirtovaaran käsialaa ja komedian taidoistaan tunnettu mies myös ohjaa teoksen. ”Ensi keväänä pääsemme mukaan suositun sitcom- eli tilannekomedia-ohjelman nauhoituksiin, jotka eivät mene ihan putkeen.

Mika Eirtovaara

Mika Eirtovaara. Kuva: Stand Up Club

Tähän aiheeseen päädyttiin yhdessä teatterinjohtaja Kalle Lambergin kanssa. Olemme molemmat farssien ja komedioiden ystäviä ja meistä tuntui, että saamme juuri tästä aiheesta ja maailmasta aikaan hauskimman mahdollisen esityksen.” Eirtovaara raottaa näytelmän syntyä ja sisältöä.

Linnateatterissa ensimmäistä kertaa näyttelevä Iikka Forss on nähty Turussa teatterinlavalla edellisen kerran vuonna 2007. ”Pesti Linnateatterissa tuntuu kutkuttavan jännittävältä etenkin, kun pääsee tekemään kantaesityksensä saavaa komediaa. Ja on mahtavaa päästä samalle lavalle Petäjän Tompan kanssa, joka on vuosikurssikaverini Teatterikorkeakoulusta.” Iikka kertoo.

”Muistan muuten kirkkaasti oman Tilanne päällä -hetkeni! Piukat Paikat -musikaalissa 2006 Lahden kaupunginteatterissa unohdin laulun toisen säkeistön sanat ja päätin ratkaista tilanteen improvisoimalla tanssin siihen kohtaan. Kapellimestari katsoi suu auki tanssiani ja vastanäyttelijä repesi valtavaan nauruun ja ryntäsi pois lavalta. Biisin sanat muistuivat lopulta ja vedin laulun loppuun. Laulun jälkeisen kohtauksen näyttelin yksin, koska vastanäyttelijä ei kyennyt palaamaan näyttämölle. Eli kyllä tässä komediassa ihan aidoissa tunnelmissa liikutaan”, Forss vakuuttaa pilke silmäkulmassa.

Iikka Forss

Iikka Forss. Kuva: itahame.fi

Näytelmän rooleissa nähdään Iikka Forssin lisäksi turkulaisyleisölle tuttu Tom Petäjä, tauon jälkeen lavalle nouseva Markku Keränen sekä Linnateatterin PikkuDuudsonit sekä Kaaso ja Bestman pulassa- näytelmistä tuttu Ushma Karnani.

”Luvassa ei ole kymmenien hahmojen vaihtorumbaa vaan roolit pitävät melko lailla läpi näytelmän. Komediallisuus nousee ihan suoran kuvaustilanteen tuomasta paineesta ja siitä aiheutuvista absurdeistakin käänteistä.” Eirtovaara tarkentaa näyttelijöiden tulevaa koitosta ja jatkaa: ”Sen uskallan luvata, että tulossa on hauska, yllättävä ja nerokkaasti toteutettu komedia!”

Tilanne päällä -komediaa nähdään Domino-salissa vain kevään ajan. ”Päätimme tiivistää tuotantojemme elinkaarta, ja näin ollen Tilanne päällä -komediaa nähdään vain 25 esityksen verran. Ja siis vain keväällä 2018. Eli lippuvarausten kanssa kannattaa olla nopea, jottei jää ilman!” Linnateatterin teatterinjohtaja Kalle Lamberg kertoo.

Esitykset 1.2.2018 alkaen Domino-salissa.

Käsikirjoitus ja ohjaus Mika Eirtovaara
Rooleissa Iikka Forss, Tom Petäjä, Ushma Karnani sekä Markku Keränen
Lavastus Peter Ahlqvist
Pukusuunnittelu Anniina Kuula
Valosuunnittelu Esa Näykki
Äänisuunnittelu Kristian Uusitalo
Maskit ja peruukit Minna Pilvinen

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010