Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Jukka Behm kirjoittaa samalla tavalla nuorille ja aikuisille

13.11.2017

Jukka Behm kirjoitti kirjan, joka on nyt lasten-ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas. Näin Jukka kirjasta ja ehdokkuudesta kertoo:

1.Pehmolelutyttö on nuorten kirja. Miten nuorille kirjoitettu kirja eroaa aikuisille suunnatusta?

- Ei välttämättä muuten kuin että päähenkilö on nuortenkirjassa yleensä nuori ja aikuistenkirjassa aikuinen. Huomaan kirjoittavani samalla lailla nuorille kuin aikuisille. Kirjoittaessani pyrin pitämään mielessä, että syntymässä on tarina, jonka haluaisin itsekin lukea. Ajattelen, että hyvä nuortenkirja sopii myös aikuisille ja hyvään aikuistenkirjaan tarttuu myös nuori.

2. Pehmolelutyttö on tarina, millä osallistuit WSOY:n nuortenromaanikirjoituskilpailuun ja voitit sen! Mitä siitä seurasi?

- Voittamisesta seurasi tiedotustilaisuus ja sen jännittämistä, kukkia, rahapalkinto, juhlalounas ja monia uusia tuttuja uudessa kustantamossa sekä upean kustannustoimittajan Ulla Huopaniemi-Sirénin saaminen avukseni työstämään kirjan lopullista versiota.

Juha Behm

Kuva: Karoliina Ek

3. Keski-ikäisenä miehenä olet hyvin saavuttanut nuoren tytön mielen maailman. Miten se tapahtui?

- Ehkä sisälläni asuu teiniprinsessa. Ja toisaalta kotonamme majailee teinityttö, jonka tekemisiä ja ajatuksia olen mielenkiinnolla seurannut vierestä, ja jonka mielestä isä ei kuulemma ymmärrä mistään yhtään mitään.

4. Kirjasi tuli hyvää saumaan, kun juuri on ollut tapetilla seksuaalinen ahdistelu. Oliko sinulla jonkinlainen aavistus tästä vai miten osasit tarttua aiheeseen?

-Aiheen sain mieleeni kolmisen vuotta sitten. On sattumaa, että kirjan julkaisuaikaan aihe tuntuu olevan pinnalla. Seksuaalista ahdistelua on aina ollut, mutta nyt siitä puhutaan erityisen paljon. Hyvä niin.

5. Lasten- ja nuorten kirjallisuuden Finlandia-ehdokkuus! Miten paljon se yllätti sinua?

-Kyllä se vähän yllätti. Kustantamossa oli osattu kuulemma odottaa sitä.

Onnea !


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010