Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

”Coppélia on elämää!” – Viron kansallisbaletti vierailee viikonloppuna Tampere-talossa

14.11.2017

Viron kansallisbaletti tuo satubaletti Coppélian Tampere-taloon 17.11.–19.11. Teos perustuu E.T.A. Hoffmannin satuun, jossa nuori mies ihastuu leluntekijän kauniiseen Coppélia-nukkeen. Musiikin on säveltänyt Léo Delibes ja koreografian on luonut koreografilegenda Ronald Hynd Marius Petipan version pohjalta.

Elävästä musiikista vastaa Tampere Filharmonia kapellimestarinaan Jüri Alperten. Viikonlopun aikana järjestetään Tampere-talon Aulaklubilla myös maksuttomia ja kaikille avoimia Teokset tutuksi -taiteilijatapaamisia, joissa syvennytään Coppélian maailmaan.

Coppélia, Viron kansallisbaletti

Kuva: Harri Rospu

Haastateltavaksi saapuu muun muassa Viron kansallisoopperan ja -baletin johtaja Aivar Mäe sekä Coppélian tanssijatähtiä. Viron kansallisbaletin vierailu Tampere-talossa käynnistää Suomi-Viro 200 -juhlallisuudet ja on Viron vuoden suurin kulttuurivierailu Suomessa.

Viron kansallisbaletin vierailun myötä rakastettu satubaletti Coppélia saapuu Tampereelle ensimmäistä kertaa. Teoksen koreografi Ronald Hynd kertoo, että teoksen näkeminen Lontoossa vuonna 1945 oli ikimuistoinen kokemus, joka myös johdatti hänet omalle tanssijan ja koreografin uralle: ”Coppéliassa ei ole prinssiä eikä prinsessaa. Siinä on poika ja tyttö kylänpahasessa.

Tämä on yksinkertainen rakkaustarina – ei joutsenia, ei uinuvaa kaunotarta. Coppélia on elämää! Ja luulen, että juuri siksi baletti on ollut aina niin suosittu: ihmiset voivat samastua sen hahmoihin ja hurmaavaan tarinaan”, kertoo Hynd.

Tampere-talo on tehnyt jo pitkään yhteistyötä Viron kansallisoopperan ja -baletin kanssa, ja kansallisbaletin taiteellinen johtaja Thomas Edur odottaakin vierailua innolla: ”Tampere on kaunis kaupunki, ja meillä on suuri ilo esiintyä Tampere-talon Isossa salissa jälleen kerran! Vielä merkittävämmältä vierailu tuntuu nyt, kun sekä Suomi että Viro juhlistavat satavuotissyntymäpäiviään. Uskon, että meidän Coppélia lumoaa niin lapset kuin aikuisetkin.”

Tampere-talo järjestää Viron kansallisoopperan vierailun yhteydessä maksuttomia ja kaikille avoimia Teokset tutuksi -tilaisuuksia, joissa tarjotaan matalan kynnyksen kurkistuksia Viron kansallisbaletin vierailuun ja balettitaiteeseen.

Perjantaina 17.11.Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokkaan haastateltavana on Viron kansallisoopperan ja -baletin johtaja Aivar Mäe. Lauantaina 18.11. haastatellaan puolestaan Coppélian päärooleissa nähtäviä tanssijatähtiä Eve Andre-Tugaa ja Sergei Upkinia. Sunnuntaina 19.11. haastateltavaksi saapuvat Tampere Filharmonian II-viulisti Anna Angervo ja klarinetisti Janne Pesonen. Kaikki haastattelut toteutetaan Aulaklubilla Tampere-talon pääsisäänkäynnin tuntumassa.Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010