Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Palkittu Klaus Härö työstää uutta draamaelokuvaa ensi vuodelle – katso työryhmän haastattelut

14.11.2017

Amusa oli paikalla tiistaina 14.11. seuraamassa työnimellä Tekijä tuntematon toistaiseksi tunnetun elokuvan kuvauksia.

Vuoden 2018 syksyllä ensi-iltaan tulevan elokuvan suomalaista nimeä ei ole vielä löyty lukkoon, mutta englanniksi se tunnetaan nimellä “One Last Deal”. Anna Heinämaan käsikirjoittamassa tarinassa pitkäaikainen, ikääntyvä taidekauppias Olavi (Heikki Nousiainen) pyrkii tekemään uransa viimeisen kovan kaupan. Tämän lisäksi panoksena ovat ilmeisesti myös perhesuhteet, ja muina päähahmoina nähdäänkin Olavin tytär (Pirjo Lonka) sekä tyttärenpoika (Amos Brotherus).

Klaus Härö

Klaus Härö. Kuva: Kicks Film

Elokuvan ohjaa Klaus Härö, jonka edellinen elokuva Miekkailija palkittiin viime viikonloppuna San Diegon filmifestivaaleilla palkinnolla “Special Recognition Award for Narrative Film”. Miekkailijaa on esitetty Yhdysvalloissa peräti 19 osavaltiossa.

Tuottaja Kai Nordberg korosti medialle kuvauksissa sitä, kuinka suuresti Helsingin kaupunki on ollut innoissaan tulevasta, jo pitkälle kuvatusta elokuvasta. Tekijä tuntematon nimittäin esittelee kuvastossaan paljon Helsinkiä ja pääkaupunkimme kauniita ja suosittuja paikkoja aina Ateneumista Ekbergiin.

Odotus elokuvan ensi-iltaan on pitkä, mutta lehdistölle näytetyn parin minuutin pätkän perusteella kyseessä on kiintoisa ja erittäinkin visuaalinen tapaus.

Alla työryhmän kanssa tekemiäni lyhyitä haastatteluita.

Pirjo Lonka iloitsee poikkeuksellisen tavallisesta roolistaan

16-vuotias Amos Brotherus kertoo, kuinka hänen koulunsa on sovitettu yhteen viihdeprojektien kanssa

Klaus Härö valottaa elokuvan taustoja ja juonta sekä kertoo kuvaamisesta Helsingin suosituilla paikoillaJulkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010