Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Onko lähiöissä demokratiaa?

14.11.2017

Suomalaisen demokratian pallot ovat hukassa: Parhaiten voiva ja toimeentuleva väki äänestää ahkerimmin ja toinen ääripää yhä harvemmin, tyytyväisiä ovat vain harvat. Miksi huippuunsa hiottu järjestelmä ei pysty ratkaisemaan osallistumisen epätasaisuutta ja kasvavaa eriarvoisuutta?

Demokratia suomalaisessa lähiössä kysyy, millaista on elää suomalaisen superdemokratian ulkoreunoilla: lähiössä, jossa ollaan kaukana keskiarvojen alapuolella. Tutkija Eeva Luhtakallio ja toimittaja Maria Mustranta seurasivat ihmisten suhdetta osallistumiseen, yhteiskuntaan ja politiikkaan kaupunkilähiössä.

Kirja kertoo myös tarinan politiikkatyöpajasta, jossa etsittiin demokratian korjaussarjaa. Se valottaa demokratian tilaa lähiössä ja lähestyy ongelmien juuria kirjoittajien omia erehdyksen ja oppimisen askeleita seuraten.

Demokratia suomalaisessa lähiössä kiteyttää poliittisen osallistumisen ja demokratian ongelmien ratkaisun avaimet sanoihin näkeminen, tunnistaminen ja arvostaminen. Se on puheenvuoro kaikille kuuluvan kansalaisuuden puolesta.

Eeva Luhtakallio, dosentti, VTT, on helsinkiläinen tutkija, joka työskentelee Tampereen ylipistossa. Maria Mustranta, FM, VTK, on helsinkiläinen vapaa toimittaja.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Eeva Luhtakallio ja Maria Mustranta, Demokratia suomalaisessa lähiössä

Eeva Luhtakallio ja Maria Mustranta, Demokratia suomalaisessa lähiössä. Into Kustannus

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010