Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Ville Juurikkalan HIM-valokuvanäyttely avattu legendaarisessa Morrison Hotel Galleryssa New Yorkissa

16.11.2017

Valokuvaaja Ville Juurikkalan HIM-yhtyeestä kertova valokuvanäyttely legendaarisessa Morrison Hotel Galleryssä New Yorkissa avattiin eilen. Näyttely on avoinna maanantaihin 27.11.2017 saakka. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaisia rock-valokuvia nähdään kyseisessä huippugalleriassa ikonisten amerikkalaistan valokuvien rinnalla.

Juurikkala kuvasi kyseisen näyttelyn yhteistyössä Helsingin taidemuseo HAMin, Tiketti Gallerian ja Tuska-Festivaalin kanssa tämän vuoden alussa. Viime kesänä HAMissa esillä ollut näyttely on siinä mielessä poikkeuksellinen, että kolme viikkoa ennen avajaisia siitä ei ollut kuvattu yhtäkään ruutua. “Projektin kaikki valokuvat luotiin alusta loppuun 21 päivässä ja pystytettiin yhden päivän aikana”, Juurikkala kertoo. New Yorkissa nähdään myös muutama HAM-näyttelyn ulkopuolinen lisäkuva.

HIM-yhtye

HIM. Kuva: Ville Juurikkala

Juurikkala jatkaa: “Helsingin taidemuseon näyttelyn palaute ylitti kaikki odotuksemme. Olemme saaneet useita pyyntöjä viedä se eri puolille maailmaa, kuten Venäjälle, Espanjaan, Saksaan ja Ruotsiin. Alunperin ajatuksemme oli, että näyttelyä ei nähtäisi enää muualla, vaan se pidettäisiin ainutkertaisena, varsinkin, kun taidemuseo on valokuvataiteelle näyttelyfoorumina galleriaa paljon harvinaisempi. Morrison Hotel Gallery on kuitenkin niin vahvasti museon kaltainen instituutio, ettemme voineet vastustaa heidän pyyntöään. Ville Valo ja minä olemme molemmat sitä mieltä, että koska kyseessä on näin erityislaatuinen paikka, on se samalla sopiva paikka nähdä tämä kokonaisuus viimeistä kertaa.”

”Mielestäni tämä on hieno jatkumo HIMin saavutuksille suomalaisen musiikin viennissä. Aikanaan he tekivät historiaa olemalla ensimmäinen suomalaisbändi, joka myi kultaa Yhdysvalloissa, maailman kilpailuimmilla musiikkimarkkinoilla. Nyt heidät on ensimmäisinä suomalaisina kelpuutettu näille seinille kaikkien ikonisimpien amerikkalaisbändien rinnalle.”

HIM-kuvia voi myös tilata Morrison Hotel Galleryn nettikaupasta. Vedoksia on saatavana rajallinen määrä eikä niitä tulla ottamaan lisää. Vedoksia on saatavilla eri kokoja.

https://www.morrisonhotelgallery.com/search/Ville--Juurikkala

Näyttelykuraattori Caroline Taucher on järjestänyt ja kuratoinut HIM-näyttelyn sekä Suomessa että New Yorkissa. Hän on kuratoinut aiemmin näyttelyitä mm. John Lennonin hovikuvaajana tunnetulle Bob Gruenille sekä Justin Thomasille, jonka kanssa hän suunnitteli Hanoi Rocks -valokuvanäyttelyn.

Ville Juurikkala on palkittu valokuvaaja, joka on kuvannut lukuisia suomalaisia muusikoita, mutta myös kansainvälisiä tähtiä, joista mainittakoon Slash (Guns N’Roses), Steven Tyler (Aerosmith), Andrea Bocelli, Chester Bennington (Linkin Park) ja Good Charlotte, jonka kanssa Ville on kiertänyt eri puolilla maailmaa. Tällöin Ville kuvasi paljon myös Paris Hiltonille ja Nicole Richielle.

Lisäksi hän on kuvannut muiden alojen vaikuttajia, kuten esimerkiksi Ban Ki-Moon (YK:n tilaama muotokuva väistyvästä pääsihteeristä), Mika Häkkinen, Kat von D (LA Ink) sekä exhibition-tanssin maailmanmestarit Hanna Karttunen ja Victor da Silva. Hän on ohjannut videoita mm. Ville Valolle, Nightwishille sekä maailmanluokan metalliyhtye Bullet for My Valentinelle. Villen ohjaama Bullet for My Valentinen video Don’t Need You keräsi miljoonaa katsojaa 12 tunnissa. Lisäksi hän on kuvannut mainoskuvia mm. Suomen Kansallisoopperalle, Kalevala Korulle ja Lapponialle. Myös Roosa nauha -kampanjan viimeisin Duudsonit-kuva on Juurikkalan käsialaa.

Morrison Hotel Gallery on maineikas, rock-valokuvaukseen profiloitunut galleria, jota voi myös luonnehtia eräänlaiseksi rock-valokuvauksen Rock and Roll Hall of Fame -museoksi. Sen kokoelmat muodostavat kuvaston rockin ja populaarikulttuurin historiasta, kehityksestä ja merkkiteoksista ja kattavat lähestulkoon kaikki alan merkittävät muusikot ja artistit. Galleria keskittyy pääosin omiin kokoelmiinsa ja vierailevat näyttelyt ovat heillä harvinaisempia. HIM-näyttelyä edeltävä näyttely kertoi Bruce Springsteenistä ja gallerian näyttelyt käsittelevätkin lähes poikkeuksetta tämän kokoluokan artisteja.

Morrison Hotel Galleryn perustajat ja omistajat ovat maineikas valokuvaaja Henri Diltz sekä äänitealan vaikuttajat Peter Blachley ja Richard Horowitz. Gallerian nimi juontuu Diltzin kuvaaman, The Doorsin Morrison Hotel -albumin kannesta. Toiminnassa ovat mukana nykyään myös kuuluisa Hollywood-kuvaaja Timothy White sekä legendaarisen Fleetwood Mac -yhtyeen perustaja ja rumpali Mick Fleetwood. Morrison Hotel Galleryn päätoimipiste sijaitsee New Yorkin Sohossa, minkä lisäksi sillä on toimipisteet Los Angelesissa ja Mauilla Havaijilla.

https://villejuurikkala.com/en.html
https://www.morrisonhotelgallery.com/static/aboutus
https://www.morrisonhotelgallery.com/photographs/default.aspxJulkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010