Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Scifiä Turun Kaupunginteatterissa! Kybersielut-esityksen ensi-ilta 17.11.

16.11.2017

Pienellä näyttämöllä saa perjantaina 17.11. kantaesityksensä scifi-näytelmä Kybersielut. Näytelmän ovat kirjoittaneet Marko Järvikallas, Okko Leo ja Harri Virtanen. Esityksen on ohjannut Janne Reinikainen.

Scifi-aihe on pinnalla niin elokuvissa, tv-tuotannoissa, kirjoissa, kuin kuvataiteessakin. Teatterissa tyylilaji on harvinaisempi. Kybersielut-esitys sijoittuu tulevaisuuteen, jossa osa ihmisistä on paennut maaseudulle elämään yksinkertaisempaa elämää. Kaupungeissa ihmisten joukossa elää kyborgeja, joita pyritään tuhoamaan. Raja ihmisen ja kyborgin välillä on kuitenkin vaikea vetää, kun tulevaisuuden koneet muodostuvat samoista elementeistä kuin ihmiset ja ihmisiä parannellaan lisäämällä heihin enenevissä määrin teknologiaa.

Kybersielut

Kuva: Turun Kaupunginteatteri

Näyttämöllä voikin nähdä yhtä lailla tulevaisuuden painajaisen, kuin ihmisen ja kyborgin välisen rakkaustarinan. Toisiinsa rakastunutta kyborgia ja niitä työkseen tuhoavaa poliisia esittävät Pamela Tola ja Lauri Tilkanen. Esityksessä hyödynnetään syyskuussa 2017 käyttöön otetun Pienen näyttämön monipuolista teatteritekniikkaa ja koko näyttämö ihmisineen toimii kaupunkiviidakko- ja luontoaiheisten videoiden heijastuspintana.

Kybersielut-esityksen ohjaaja Janne Reinikainen tunnetaan näyttelijänä, käsikirjoittajana ja esimerkiksi Kansallisteatteriin ohjaamistaan esityksistä Nummisuutarit (2015) ja Macbeth (2017). Reinikainen voitti keväällä 2017 Eino Kalima-ohjaajapalkinnon myös Kansallisteatteriin vuonna 2014 tekemästään esityksestä Pohjalla. Kybersielut on hänelle ensimmäinen scifi-aiheinen ohjaus. Reinikainen tarttui ohjaustyöhön innostuneena tekstin teemoista:

"Kiinnostavin näytelmätekstistä nouseva kysymys minulle on ihmisen suhde toiseen, itselle vieraaseen. Missä menevät rajat. Näen, että scifin suuret teemat liittyvät vahvasti empatiaan. Minua kiinnostaa se, mihin asti meidän huolenpitomme ja empatiamme riittää, kun kyse on vieraista ihmisistä ja ihmiselle vieraasta."Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010