Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Einojuhani Rautavaaran viimeisimmän teoksen Suomen ensiesitykset Kymi Sinfoniettan konserteissa Pietari Inkisen johdolla

21.11.2017

Kymi Sinfoniettan Suomi 100! -juhlakonserteissa ensi viikolla kuullaan Einojuhani Rautavaa-ran uuden teoksen Suomen ensiesitykset kapellimestari Pietari Inkisen johdolla.

Inkinen oli pyytänyt säveltäjämestaria kirjoittamaan hänelle konserttien alkuun sopivan teoksen. - Hän oli tehnyt yhteistyötä Einojuhani Rautavaaran kanssa aiemminkin. Inkisellä ei ollut tietoa, ehtikö säveltäjä kirjoittaa teosta ennen kuolemaansa, kunnes Rautavaaran leski Sini Rauta-vaara ilmoitti, että Einojuhani Rautavaara sai sävellyksen, ”In the Beginning” valmiiksi.

Einojuhani Rautavaara

Einojuhani Rautavaara. Kuva: Kalevalaseura

Teoksen olivat tilanneet orkesterit, joissa Pietari Inkinen on ylikapellimestarina: Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken, Japan Philharmonic Orchestra, Prague Symphony, ja mukaan tilaukseen tuli myös Kymi Sinfonietta.

Tämä Einojuhani Rautavaaran viimeinen valmistunut teos, ”In the Beginning”, sai Pietari Inkisen johdolla kantaesityksensä Saksan Kaiserslauternissa 5.9. 2017 ja nyt se kuullaan ensimmäistä kertaa Suomessa Inkisen johtaman Kymi Sinfoniettan Suomi 100! -juhlakonserteissa keskiviikkona 29.11.2017 klo 19 Kotkan konserttitalolla ja torstaina 30.11.2017 klo 19 Kuusankoskitalolla Kouvolassa.

Kouvolasta kotoisin oleva kapellimestari-viulisti Pietari Inkinen on tehnyt monia konsertti-produktioita Kymi Sinfoniettan kanssa aiempina vuosina ja palaa jälleen orkesterin eteen upealla juhlakonserttiohjelmalla, joka valottaa suomalaista musiikkia kattavasti: Konsertin aloittavan Einojuhani Rautavaaran uuden teoksen jälkeen kuullaan läpileikkaus konsertin solistin, baritoni Jorma Hynnisen urasta ja suomalaisesta oopperasta.

Konsertti päättyy Sibeliuksen rakastettuun 2. sinfoniaan. Ennen konsertteja on Taiteilijatapaaminen, jossa kapellimestari ja solisti kertovat illan ohjelmasta sekä muusikonurastaan.

Kymi sinfonietten Suomi100 -juhlakonsertti

+ Taiteilijatapaaminen
Ke 29.11. Kotkan konserttitalo
To 30.11. Kuusankoskitalo
Kapellimestari: Pietari Inkinen
Solisti: Jorma Hynninen, baritoni
Einojuhani Rautavaara: In the Beginning, (ensimmäinen esitys Suomessa)
Kimmo Hakola: Kivi -laulut: Metsämiehen laulu
Leevi Madetoja: Haukka-aaria oopperasta ’Pohjalaisia’
Einojuhani Rautavaara: ”Ikävyys” oopperasta ’Aleksis Kivi’
Aulis Sallinen: ”Piirretään” oopperasta ’Punainen viiva’
Jean Sibelius: Ristilukki
Kullervo: Kullervon kirous
Sinfonia nro 2Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010