Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Päätalo-elämäkerran tekijänpalkkioista puolet hyväntekeväisyyteen

30.11.2017

FT Ritva Ylösen Kalle Päätalo – Kirjailijan elämä on ensimmäinen elämäkertateos Päätalosta ja syksyn suosittu arvostelumenestys. Teos seuraa vetovoimaisen kirjailijan elämää vaihe vaiheelta käännekohdista kriiseihin.

Kirjailija Kalle Päätalon lapsuus katkesi kuin leikaten isän mielisairauteen, ja nuoren Päätalon piti osaltaan ottaa vastuu perheen elatuksesta. Perhe suistui riittämättömän sosiaaliavun varaan, ja Päätalo joutui pilkan ja syrjinnän kohteeksi.

Ritva Ylönen

Ritva Ylönen. Kuva: Jouni Harala

Ritva Ylönen omistaa Päätalo-elämäkertansa kaltoin kohdelluille lapsille ja lahjoittaa puolet tekijänpalkkioistaan Pelastakaa Lapset ry:lle.

- Oma isäni kuoli, kun olin alle kolmevuotias, ja jouduimme taloudellisesti tiukille. Lapsuuttani varjosti pelko sijaiskotiin joutumisesta – syrjäkylälle ei minkään järjestön apu ylettynyt. Myöhemmin menetin auto-onnettomuuksissa kaksi lastani ja lapsenlapseni. Suru on opettanut minua olemaan kiitollinen siitä, että heidän lapsuutensa oli turvattu ja rakkautta täynnä. Pelastakaa Lapset ry. tekee merkittävää työtä lasten oikeuksien edistämiseksi ja huono-osaisuuden poistamiseksi.

Ritva Ylönen ja SKS:n kustannusjohtaja Tero Norkola osallistuvat Pelastakaa Lapset ry:n perinteiseen Joulujuoksuun Helsingissä lauantaina 2.12.2017.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010