Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Eero Järnefeltin taiteilijakodista Suvirannasta kirja

7.12.2017

Eero ja Saimi Järnefeltin taiteilijakodista julkistetaan Maahengen kustantama kirja Suviranta ensi viikon torstaina 14.12. Se kertoo talon, perheen, puutarhan ja talon ateljeessa syntyneen taiteen tarinan. Talon nykyiset asukkaat, Järnefeltin tyttärenpoika Juhani Kolehmainen ja hänen puolisonsa Anna-Kaisa ovat olleet mukana kirjan teossa.

Noin 120 vuotta sitten Tuusulanjärven rannoille alkoi muodostua ainutlaatuinen taiteilijayhteisö. Sen ensimmäinen uudisrakennus Suviranta oli Eero ja Saimi Järnefeltin perheen koti ja taiteilijan ateljee.

Teos Suviranta – Eero ja Saimi Järnefeltin ateljeekoti on syntynyt Eero Järnefeltin seuran puheenjohtajan Leena Lindqvistin aloitteesta. Kirjaavaa puutarhan portin ja talon oven yli satavuotisen historian ajalta.

Talon, taiteilijaperheen ja -suvun sekä hienon puutarhan tarinan kertovat tekstien lisäksi Niclas Wariuksen kuvat. Leena Lindqvistin ohella tekstejä ovat kirjoittaneet Iina Koskinen, Julia Donner ja Juhani Kolehmainen. Viimeistellyn ulkoasun on luonut graafinen suunnittelija Timo Numminen. Teoksen on toimittanut Liisa Steffa.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Liisa Steffa (toim.), Suviranta

Liisa Steffa (toim), Suviranta. Maahenki

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010