Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

95-elokuva ensi-iltaan joulupäivänä – Amusa haastatteli näyttelijöitä ja joukkuelaisia

12.12.2017

Amusan Jouni Hakkarainen oli 12.12. paikalla lehdistölounaalla, jonne oli kutsuttu toimittajien lisäksi elokuvan työryhmää, näyttelijöitä ja legendaarisen Suomen MM95-joukkueen pelaajia. Tilaisuus oli mielenkiintoinen ja nosti odotuksia elokuvaa kohtaan.

Kaksituntisen tapahtuman aikana pidettiin useita puheenvuoroja. Mieleenpainuvaa oli kuulla esimerkiksi Saku Koivun kertomus siitä, kuinka hän oli tarjonnut vuonna 1995 ainoastaan 12-vuotiaalle veljelleen Mikko Koivulle sovitettavaksi omaa mitaliaan. Mikko oli kieltäytynyt kunniasta sanoen, että aikoo ottaa myöhemmin omansa – ja niin hän kuuluisasti tekikin 16 vuotta myöhemmin vuonna 2011 toimiessaan Leijonien kapteenina.

95-elokuva

Kuva: yellow Film/Tommi Hynynen

Lisäksi hauskana triviana kuultiin, kuinka Hannu Aravirta oli tulkannut päävalmentaja Curt Lindströmin ruotsinkielisiä puheenvuoroja toisinaan aivan miten sattuu. Harvoilla ruotsia taitavilla oli ollut naurussa pidättelemistä.

Itse elokuvaan


Ytimekkäästi nimetty 95 tulee ensi-iltaan 25.12.2017 eli joulupäivänä. Lounaalla painotettiin, että kyseessä on fiktiivinen kertomus, joka lähinnä pyrkii vangitsemaan 22 vuoden takaisten MM-kisojen tunnelman. Toisaalta elokuvassa on kuitenkin ollut tärkeässä roolissa mestarijoukkueessa taituroinut Jere Lehtinen, joka on vastannut muun muassa kuvatun kokonaisuuden lätkäuskottavuudesta. Pelaajat ovat oikeasti viettäneet runsaasti aikaa jäällä kiekkoa treenaten.Isoissa rooleissa elokuvassa ovat muun muassa Curt “Curre” Lindströminä esiintyvä ruotsalainen menestysnäyttelijä Jens Hultén (James Bond: Skyfall), Saku Koivun kaksoisolento Jon-Jon Geitel, Ville Peltosena nähtävänä Akseli Kouki sekä Jere Lehtistä esittävä Kustaa Tuohimaa.

Alla muutama kiireen keskellä tehty nopea haastattelu elokuvan tiimoilta. Jään odottamaan elokuvaa suurella mielenkiinnolla!

Ruotsalainen Jens Hultén kertoo 95-muistoistaan ja kirvelevästä 4–1-tappiosta Suomelle
Akseli Kouki kertoo roolistaan Ville Peltosena
Jere Lehtinen arvioi suomalaislätkän tulevaisuutta

Jon-Jon Geitel muistelee kalsareissa heiluvaa isäänsä

Ari Sulander kuvailee suhdettaan suomalaisuuteen

Jouni Hakkarainen

Jouni Hakkarainen

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010